Par reālāko "Spar" veikalu pircēju Latvijā min "Vilniaus perkyba"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par sešu "Spar" lielveikalu tīkla Latvijā pircēju, visticamāk, varētu kļūt Lietuvas kompānija "Vilniaus parkyba", lai gan sarunas iecerētas arī ar "Rimi", "Drogas" un "Mego" veikalu īpašniekiem.

Laikraksts "Diena" trešdien vēstī, ka "Spar" veikalu īpašnieka "Baltic Food LV" sarunas ar "Vilniaus parkyba", "Rimi" un "Drogas" notiek kopā ar "Hansabanku", kurā ieķīlāts veikalu īpašnieks. Tāpat sarunas iecerētas ar veikalu tīklu "Mego". Savukārt laikraksts "Bizness & Baltija" kā reālāko "Spar" veikalu pircēju min "Vilniaus parkyba", kuras pārstāvji ir apliecinājuši savu nopietno interesi par šo veikalu tīklu. "Rimi Baltija" izpilddirektors Uldis Ļebeģevs laikrakstam sacījis, ka šī kompānija, visticamāk, nepirks "Spar" veikalus, jo to struktūra neatbilst "Rimi" standartiem. Tomēr, ja piedāvātā cena būs pieņemama, "Rimi" pieļauj, ka jautājums par "Spar" veikalu tīkla iegādi tiks izskatīts. Ļebeģevs arī norādījis, ka Norvēģijas kompānija "Baltoc Food Holding" (BFH) ne pārāk adekvāti vērtē tirgus situāciju. "Par 30 veikaliem Igaunijā BFH noteica tādu pārdošanas cenu, ka "Rimi" uzreiz atteicās no piedāvājuma izskatīšanas," viņš sacījis. Pēc "Bizness & Baltija" rakstītā, teorētiski "Spar" veikalu iegādi nenoraida arī otrs lielākais Latvijas lielveikalu tīkls "Nelda". "Pagaidām "Nelda" nav saņēmusi "Baltic Food LV" piedāvājumu, taču, ja tāds būs, "Nelda" to varētu pieņemt," pausts kompānijā. "Baltic Food" izpilddirektora palīdze Inga Priede BNS otrdien sacīja, ka seši "Spar" veikali Latvijā (Rīgā, Jelgavā, Talsos, Saldū, Liepājā) pirmdien slēgti, jo pēc pagājušajā nedēļā presē publicētās informācijas par "Spar" veikalu iespējamo bankrotu Igaunijā piegādātāji sākuši no Latvijas "Spar" veikaliem izvest preces. Priede pauda, ka šonedēļ slēgtie seši "Spar" tīkla veikali Latvijā, visticamāk, savu darbību vairs neturpinās. Paziņojumi par Norvēģijas kompānijai "Baltic Food Holding" piederošā "Spar" veikalu tīkla (30 veikali Igaunijā, 25 Lietuvā, seši Latvijā) iespējamo bankrotu parādījās pagājušajā nedēļā - 30.oktobrī tika slēgta lielākā daļa "Spar" veikalu Lietuvā. Produkcijas piegādātāji tūlīt sāka izvest savu produkciju no veikaliem, atceroties 2000.gadu, kad "Spar" īpašnieku maiņas dēļ tika zaudēti 0,5 miljoni dolāru. Līdzīga situācija izveidojās Igaunijā, kur sestdien tika slēgti četri nerentablākie "Spar" veikali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu