Pasniegs simbolisku čeku "Putnu operas" tapšanai .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Simbolisku čeku 20 tūkstošu latu apjomā "Putnu operas" iestudējumam otrdien Latvijas Bērnu fonda (LBF) prezidents Andris Bērziņš pasniegs Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram.

Līgums starp operu un fondu paredz, ka 20 tūkstoši latu ir pirmā iemaksa, un arī tālāk LBF turpinās līdzekļu vākšanas kampaņu. BNS jau ziņoja, ka operas tapšanai, kuras pirmizrāde iecerēta 22.decembrī, vēl jāsavāc aptuveni pieci tūkstoši latu. Latvijas Bērnu fonds jau savācis aptuveni 22 tūkstošus latu. Kopumā opera izmaksās 90 tūkstošus latu. Operas autori ir Māra Zālīte un Jānis Lūsēns, režisore ir Baņuta Rubesa. Iestudējumā piedalīsies Viesturs Jansons, Guntars Vētra, Evita Zālīte, Dita Kalniņa, Kristīne Gailīte, Kristīne Zadovska, Karmena Radovska, Aivars Krancmanis, kā arī dziedātāji Žoržs Siksna, Ivo Fomins un Ingus Ulmanis. Pirmizrāde notiks īsi pirms Ziemassvētkiem - 22.decembrī, bet pirms tam uz mēģinājumiem aicinās bērnus no bērnunamiem, aprūpes centriem, internātskolām. Arī visu nākamo gadu rūpju bērni varēs noskatīties izrādes par brīvu. Opera balstīta uz Hjū Loftinga darba "Doktors Dūlitls" motīviem. Stāsts vēsta par divu izcilu dziedoņu kanārijputniņu un citu putnu piedzīvojumiem. Notiek arī putnu operas mēģinājumi, kas ir mazo lidotāju kopīgs projekts, lai glābtu doktora Dūlitla māju no izputēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu