"Olainfarm" koncerna realizācija augustā pieaugusi par 13%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
AS "Olainfarm" gatavo zāļu formu ražotne.
AS "Olainfarm" gatavo zāļu formu ražotne. Foto: Ieva Čīka/LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" koncerna realizācija augustā, pēc provizoriskiem datiem, sasniegusi 9,1 miljonu eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2017.gada augustā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Itālijā, kur tā pērnā gada zemās bāzes dēļ palielinājusies par 11 650%, kā arī Kirgizstānā, kur realizācija palielinājusies par 292%. Produktu realizācija visvairāk jeb par 31% ir samazinājusies Turkmenistānā un Krievijā - par 9%. "Olainfarm" koncerna lielākie noieta tirgi augustā bija Krievija, Latvija un Baltkrievija.

"Olainfarm" piederošā aptieku tīklā SIA "Latvijas aptieka" realizācija augustā bija 1,9 miljoni eiro, kas ir par 20% vairāk nekā pagājušā gada augustā. Šajā laikā darbojās 69 aptiekas.

Vienlaikus SIA "Silvanols" apgrozījums 2018.gada augustā bija 0,42 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā šajā periodā 2017.gadā. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA "Tonus Elast" realizācija šī gada augustā veidoja 0,88 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2017.gada augustā.

Vienlaikus astoņu mēnešu laikā provizoriskais konsolidētais "Olainfarm" realizācijas apjoms ir sasniedzis 79,5 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2017.gada astoņos mēnešos. Visstraujākais realizācijas pieaugums šajā laikā ir vērojams Tadžikistānā - par 51% un Baltkrievijā - par 42%. Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Krievijā, kur tā samazinājās par 10%, un Polijā - par 4%. "Olainfarm" koncerna lielākie noieta tirgi šī gada astoņos mēnešos bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

Šogad astoņu mēnešu laikā "Latvijas aptiekas" realizācija sasniedza 16 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā pērn. "Silvanols" apgrozījums šī gada astoņos mēnešos sasniedza 3,7 miljonus eiro - tas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt "Tonus Elast" realizācija pārskata periodā bija 5,4 miljoni eiro, kas ir tikpat, cik līdzīgā laika posmā 2017.gadā.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija šī gada augustā veidoja 6,8 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gada augustā. Lielākais realizācijas pieaugums zemās pērnā gada bāzes dēļ vērojams Itālijā, kur tās apjoms ir palielinājies par 11 049%, Nīderlandē - par 182% un Ukrainā - par 140%. Produktu realizācija visvairāk jeb par 31% ir samazinājusies Turkmenistānā. Būtiskas produktu piegādes šajā laika posmā ir veiktas arī uz Poliju, bet lielākie noieta tirgi bija Krievija, Latvija un Ukraina.

Pēc nekonsolidētajiem "Olainfarm" provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija šī gada astoņos mēnešos veidoja 60,3 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk nekā 2017.gada astoņos mēnešos. Visstraujākais realizācijas pieaugums šajā laikā ir vērojams Japānā, kur tās apjoms palielinājies par 321%, un Tadžikistānā - par 52%. Lielākais realizācijas kritums šī gada astoņos mēnešos ir novērojams Krievijā, kur tā ir samazinājusies par 15%. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

Kompānijas pārstāvji arī atzīmēja, ka 2018.gada astoņos mēnešos "Olainfarm" ir sasniedzis 63% no visa šajā gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 61% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma. Pēc "Olainfarm" aplēsēm, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums šogad sasniegs 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 130 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu