Nigērijas pirāti nolaupa Šveices kravas kuģi ar 12 cilvēkiem uz klāja

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien pirāti nolaupījuši Nigērijas ūdeņos iepeldējušu Šveices kravas kuģi, kas pārvadāja graudus, vēsta raidorganizācija BBC. Uz klāja atradās 12 apkalpes locekļi.

"Pirātu banda, izmantojot garas trepes, nokļuva uz kuģa pārgrieza dzeloņstieples uz klāja," aģentūrai AFP atklāja uzņēmums "Massoel Shipping", kam pieder nolaupītais kuģis.

Pirāti kā ķīlniekus sagrāba 12 no 19 apkalpes locekļiem. Uzbrucēji daļēji iznīcinājuši kuģa komunikāciju sistēmu, norāda Ženēvā bāzētais uzņēmums.

Septiņi apkalpes locekļi ir Filipīnu pilsoņi, bet pārējie ir no Slovēnijas, Ukrainas, Rumānijas, Horvātijas un Bosnijas. "Massoel Shipping" apgalvo, ka par situāciju informē sagūstīto apkalpes darbinieku ģimenes.

Nolaupīšana un atlīdzības prasīšana Nigērijā nav reta parādība; bieži par cilvēku nolaupītāju mērķi kļūst ārzemnieki un prominenti nigērieši.

Nigērijas piekrastē ķīlnieku sagrābšanas gadījumu skaits pēdējā laikā nedaudz palielinājies, liecina organizācijas "Oceans Beyound Piracy" apkopotie dati par 2017.gadu. Organizācija brīdina par "nopietnu vardarbības līmeņa paaugstināšanos".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu