Latvijas uzņēmumiem būs pieejamas ERAB garantijas bankas finansējuma piesaistei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzņēmumiem turpmāk būs pieejamas Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) garantijas bankas finansējuma piesaistei, aģentūru LETA informēja AS "Citadele banka" ("Citadele").

ERAB piešķīrusi "Citadelei" garantiju līniju 35 miljonu eiro apmērā jauna garantiju produkta ieviešanai Baltijas tirgū. ERAB garantēs līdz 50% no katra aizdevuma uzņēmumiem.

Saskaņā ar līgumu, ko trešdien Rīgā parakstīja ERAB viceprezidenta pirmais vietnieks Jurgens Rigterinks un "Citadeles" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, ERAB sniegs garantiju līdz 50% no katra aizdevuma, ko banka "Citadele" izsniegs uzņēmējiem atbilstoši noteiktiem kritērijiem.

ERAB Riska dalīšanas finanšu mehānisms ir viens no bankas Mazo uzņēmēju iniciatīvas trim finanšu instrumentiem. Mazo uzņēmēju iniciatīva ir stratēģiska programma vietējo uzņēmumu atbalstam un attīstībai valstīs, kur investē ERAB. Šis instruments ir izstrādāts, lai ERAB varētu dalīt riskus ar partnerbanku vietējo uzņēmumu kreditēšanā.

"Citadeles" akcionāri ir ERAB un starptautiska investoru grupa ar pasaules mēroga pieredzi banku sektorā. "Citadeles" grupa tiek pārvaldīta no Latvijas ar meitasuzņēmumiem un filiālēm Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. "Citadele" nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, kredītus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus.

ERAB ir veikusi investīcijas Baltijas valstīs kopš to neatkarības atgūšanas 1991.gadā. Patlaban kopējais investīciju apjoms pārsniedz divus miljardus eiro gandrīz 250 projektiem. Igaunijā 85 projektos ieguldīti 626 miljoni eiro, Latvijā 80 projektos 667 miljoni eiro, bet Lietuvā 84 projektos 793 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu