Eiropas Parlamenta deputāti aicina Baltkrieviju pārtraukt žurnālistu vajāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ceturtdien pieņemtā rezolūcijā nosoda žurnālistu vajāšanu un ieslodzīšanu, kā arī neatkarīgo masu mediju apspiešanu Baltkrievijā, TVNET uzzināja EP. 

EP deputāti norāda, ka varas iestāžu īstenotā vadošās neatkarīgās ziņu vietnes charter97.org bloķēšana ir nepieņemama. Tāpat parlaments ir pret nesenajiem grozījumiem Baltkrievijas masu mediju likumā, kas tiek izmantoti, lai apgrūtinātu žurnālistu darbu un ierobežotu brīvu piekļuvi internetam.

EP deputāti uzsver, ka Baltkrievijas īstenotā represīvā politika pret žurnālistiem, advokātiem, politiskajiem aktīvistiem un pilsonisko sabiedrību kavē ciešāku attiecību veidošanu ar ES.

Rezolūcija arī aicina nekavējoties atbrīvot politiski ieslodzītos Mihailu Žmačužniju un Dzmitriju Paļijenku. ES ārlietu pārstāvei Federikai Mogerīni būtu cieši jāseko situācijai mediju brīvības jomā Baltkrievijā, norāda EP deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu