Partijas vēl pēdējā brīdī cenšas nozvejot pensionāru balsis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

6.oktobrī, Latvijā notiks 13.Saeimas vēlēšanas. Piektdienas vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotās premjera amata kandidātu debates partijām bija pēdējā iespēja pirms vēlēšanām ar televīzijas starpniecību uzrunāt vēlētājus, tostarp, pensionārus, kuri sastāda ievērojamu daļu no balstiesīgajiem. 

Premjera amata kandidāti vairākkārt sāncenšiem pārmeta, viņuprāt, nereāli izpildāmus solījumus, kuri izpildei vajadzīgs apjomīgs finansējums.

Politiskās partijas Saskaņa premjera amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis vēlētājiem sola pacelt pensijas līdz 400 eiro, pārceļot maksājumus, kas iet uz otro pensiju līmeni, uz pirmo līmeni.

Turklāt, šādu pensiju saņemtu visi, neatkarīgi no darba stāža.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Māris Kučinskis šo piedāvājumu nosauca par pilnīgu nonsense (angļu val. - muļķības), norādot, ka "kādam jau būs jāatbild par valsti pēc tam". 

Artis Pabriks (Attīstībai/Par) brīdināja pensionārus neuzķerties uz šī solījuma, jo "tas nav reāls".

Edvards Smiltēns (Latvijas Reģionu apvienība) arī norādīja, ka Saskaņas solījums ir "nereāls veids, kā palīdzēt pensionāriem".

Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība) izteicās, ka "Saskaņa ar šo piedāvājumu cenšas izzagt šobrīd strādājošo cilvēku nākotnes pensijas".

Arī Aldis Gobzems (KPV LV) bilda, ka šāds solījums nav izpildāms.

Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā apvienība) arī kritizēja šo ideju, norādot, ka "šāda plāna Saskaņas programma nemaz neesot". 

Roberts Zīle (Nacionālā apvienība) sacīja, ka otrā pensiju līmeņa iznīcināšana ar laiku novestu pie pirmā pensiju līmeņa izzušanas, jo cilvēkiem vairs nebūtu motivācijas veikt iemaksas.

Kā vēstīts, 13.Saeimas vēlēšanas norisināsies 6.oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu