Administrators lūdz izslēgt "Tosmares kuģubūvētavas" akcijas no biržas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maksātnespējīgās AS "Tosmares kuģubūvētava" administrators Ivars Meļķis lūdz biržu "Nasdaq Riga" izslēgt uzņēmuma akcijas no regulētā tirgus, teikts administratora paziņojumā biržai.

Šāds lūgums izteikts, ievērojot to, ka uzņēmuma pašreizējā saimnieciskā darbība un tās finansiālais stāvoklis neatbilst tādas komercsabiedrības kritērijiem, kuras akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" un atrodas publiskā apgrozībā, un uzņēmuma akciju izslēgšana no regulētā tirgus samazinātu maksātnespējas procesa izmaksas.

Maksātnespējas procesā "Tosmares kuģubūvētavas" kreditori pieteikuši prasījumus 3 897 549,39 eiro apmērā, tai skaitā nodrošināto kreditoru prasījumu summa ir 478 815,43 eiro apmērā, bet nenodrošināto kreditoru prasījumu summa ir 3 409 733,96 eiro apmērā.

Kreditoru pieteiktie prasījumi ir atzīti pilnā apmērā.

Šā gada 4.oktobrī notika kreditoru sapulce, kur darba kārtībā tika iekļauts viens jautājums par maksātnespējas procesa izdevumu atzīšana par pamatotiem. Kreditoru sapulce atzina uzņēmuma maksātnespējas procesa izdevumus par pamatotiem.

Maksātnespējas procesa pasludināšanas brīdī "Tosmares kuģubūvētavā" bija nodarbināti aptuveni 160 darbinieki. Maksātnespējas procesa ietvaros, nolūkā samazināt uzņēmuma uzturēšanas izmaksas un administratīvos izdevumus, ir izbeigtas darba tiesiskās attiecības ar visiem darbiniekiem, kuri bija iesaistīti saimnieciskās darbības nodrošināšanā.

Šobrīd uzņēmums nodarbina tikai 20 darbiniekus, kuri nodrošina apsardzes un doku uzturēšanas funkcijas, kā arī grāmatvedības un personāla speciālistu pienākumus, veicot procedūras saistībā ar atlaistajiem darbiniekiem un dokumentu noformēšanu iesniegšanai darbinieku prasījumu garantiju fondā.

Šobrīd uzņēmuma saimnieciskā darbība tiek veikta ierobežotā apmērā, kas pamatā izpaužas kā "Tosmares kuģubūvētavai" piederošo īpašumu iznomāšana, lai nodrošinātu vismaz daļēju maksātnespējas procesa izmaksu segšanu un norēķinātos pakalpojumu sniedzējiem par piegādāto elektroenerģiju, taču saimnieciskā darbība, kas saistīta ar kuģu remontu un būves pakalpojumu sniegšanu, netiek veikta.

Vienlaikus uzņēmuma administrators neizslēdz iespēju, ka saimnieciskā darbība varētu tikt atjaunota, gadījumā, ja esošie darbinieki saņems ne tikai šī brīža, bet arī nākotnes pasūtījumus kuģu remontu vai būves projektiem, un tie tiks izpildīti, taču administratora aplēses šāda scenārija iespējamībai ir ļoti minimālas.

Sabiedrības administrators norāda, ka maksātnespējas procesa ietvaros nav saņemts neviens ierosinājums par tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Kurzemes rajona tiesa Talsos šogad 9.augustā pasludināja "Tosmares kuģubūvētavu" par maksātnespējīgu. Maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza SIA "Smare".

Pagājušajā gadā "Tosmares kuģubūvētava" strādāja ar 3,493 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 681 549 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Tosmares kuģubūvētavas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Tā lielākā īpašniece ir "Rīgas kuģu būvētava", kurai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2018.gada maija beigās ierosināja tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu