VID būs pienākums sniegt tās rīcībā esošu svarīgu informāciju citai ES dalībvalsts iestādei (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) būs pienākums sniegt tā rīcībā esošu svarīgu informāciju citai Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts kompetentajai iestādei, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi kārtībā, kādā tiek veikta informācijas apmaiņa nodokļu jomā starp Latvijas un citu ES dalībvalstu kompetentajām iestādēm un ārvalstu kompetentajām iestādēm, ar kurām ir noslēgti Latvijas Saeimas apstiprināti starptautiskie līgumi.

Patlaban minētā kārtība paredz VID tiesības par informācijas apmaiņu pēc savas iniciatīvas, tomēr šo kārtību bija nepieciešams mainīt, lai Latvija izpildītu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un G20 prasības attiecībā uz nodokļu bāzes samazināšanas un peļņas pārneses novēršanu.

Finanšu ministrijā piebilda, ka valdībā atbalstītā kārtības maiņa nodrošinās Latvijas kā OECD dalībvalsts uzņemto saistību izpildi un veicinās caurskatāmību starptautiskajā nodokļu piemērošanā, un VID saņemtā informācija kalpos kā riska informācija nodokļu kontroles pasākumu veikšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu