„Kāda joda pēc runājām piekto reizi…” Rībena pārmet par izglītību atbildīgajiem ierēdņiem neizdarību (1)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izglītības ministrijas pārstāvji un Valsts izglītības satura centra vadība šodien, 16.oktobrī, ieradās uz atbildīgo Saeimas komisijas sēdi, lai pārrunātu nozares jaunumus un atskaitītos par padarīto. Taču deputātus ne pa jokam sadusmoja ierēdņu birokrātiskā valoda un neizpildītie solījumi, vēstī TV3 ziņas.

Asākās diskusijas izvērtās par jaunu mācību priekšmetu nosaukumiem, sevišķi priekšmetu “Drāma”, kas rosināšot jauniešos izpildītājmākslas talanta izpausmes.

Kā norādīja Valsts izglītības satura centra vadītājs, Guntars Catlaks, par šā priekšmeta nosaukumu daudz diskutēts, taču labāks variants neesot atrasts.

Savukārt Saeimas deputāte Inguna Rībene (NA) sacīja: “Mēs runājām par to [nosaukumu] četrus gadus atpakaļ! Kāda joda pēc runājām piekto reizi…”

Uz to Catlaks atbildēja: “Mēs neesam atraduši labāku nosaukumu. Ja kāds ir gatavs… kolēģi, mums bija apspriede par saturu, kurā pateica, ka saturs ir labs un atbilstīgs.”

Šāda ierēdņu runāšana deputāti Rībenu saniknoja vēl vairāk, un viņa pārmeta Izglītības ministrijai neizdarību.

Kā vēstī TV3, iecerēts, ka nākotnē vidusskolēniem būs jākārto trīs obligātie eksāmeni – latviešu valodā, svešvalodā, matemātikā. Taču, ja eksāmeni tiks nokārtoti slikti, papildus būs jākārto citi eksāmeni.

Par jauno izglītības sistēmu joprojām ir daudz neskaidrību. Piemēram ir plānots paplašināt pamatskolas eksāmenu vēsturē, mainot tā nosaukumu un iekļaujot vairākus jautājumus no citiem priekšmetiem.

Plānots, ka jaunais mācību saturs skolās tiks ieviests no 2020.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu