Partijas tuvākajās nedēļās cer vienoties par valdības darbiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts (no labās) un partijas "KPV LV" valdes loceklis Atis Zakatistovs
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts (no labās) un partijas "KPV LV" valdes loceklis Atis Zakatistovs Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas tuvākajās nedēļās varētu vienoties par valdības darāmajiem darbiem, pēc "KPV LV" un apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) tikšanās pauda politisko spēku pārstāvji, vienlaikus izvairīgi atbildot uz jautājumiem par atbalsta panākšanu kādam konkrētam premjera amata kandidātam.

AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts pēc tikšanās ar "KPV LV" pārstāvjiem žurnālistiem pauda, ka saruna pamatā bija par satura jautājumiem - topošās valdības darbiem un prioritātēm. Šie politiskie spēki ir vienisprātis, ka tuvākajās divās nedēļās līdz iespējamai premjera nominēšanai galvenais darbs un uzdevums ir tikt skaidrībā un nonākt pie iespējami daudzu partiju vienošanās par darāmo darbu sarakstu.

"KPV LV" politiķis Atis Zakatistovs sacīja, ka "KPV LV" un AP ir līdzīga izpratne par procesu, kā valdībai ir jāveidojas, proti, diskutējot par darbiem. "KPV LV" un AP iecerējušas, ka varētu veidot tematiskas grupas par sešām dažādām tēmām, kur piedalītos visas potenciālas valdības partijas.

Taujāti par to, kā partijas varētu panākt vienošanos par vienu konkrētu premjera amata kandidātu, Zakatistovs atbildēja: "Šobrīd mēs esam gatavi runāt par saturu, es aicinātu jūs to respektēt." Viņš arī vairākkārt uzsvēra, ka šodien šāds jautājums netika apspriests.

"Šobrīd mēs esam pateikuši visu, ko mēs gribējām pateikt. Es gribētu, lai jūs respektējat un ieklausāties: šodien mēs nerunājām par amatiem. Vai mēs to darīsim nākotnē? Tas lai paliek mūsu ziņā," teica Zakatistovs, atbildot uz vairākiem precizējošiem jautājumiem.

Vaicāti, vai partijas atstās šo jautājumu tikai prezidenta ziņā vai paši mēģinās vienoties, arī Pavļuts akcentēja, ka šodien netika apspriests jautājums par atbalstu vienam vai otram premjera amata kandidātam. Politiķis pieļāva, prezidents "organizēs savu procesu", kā nonākt pie pārliecības, kuram no trīs nosauktajiem kandidātiem ir lielāks atbalsts starp topošās koalīcijas partijām. Pavļuts arī norādīja, ka attiecībā uz atbalsta veidošanu būtiska ir saruna par darbiem.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc pagājušās nedēļas otrajā pusē notikušajām konsultācijām ar 13.Saeimā ievēlētajām partijām paziņoja, ka Ministru prezidenta amatam turpinās izvērtēt AP pārstāvja Arta Pabrika, "KPV LV" pārstāvja Alda Gobzema un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvja Jāņa Bordāna kandidatūras.

Valsts prezidents sagaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem.

Vējonis arī uzsvēra, ka izvirzīs tikai tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, par kuru nebūs šaubas par viņa iespējām saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam. Lai noskaidrotu iespējamību saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam, viņš aicinājis visus trīs potenciālos premjera amata kandidātus iesniegt nepieciešamos dokumentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu