"Alitalia" saņēmusi trīs pārņemšanas piedāvājumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Grūtībās nonākusī Itālijas lidsabiedrība "Alitalia" saņēmusi trīs tās pārņemšanas piedāvājumus, teikts trešdien publiskotajā aviokompānijas paziņojumā. Šos piedāvājumus izvērtēs "Alitalia" administratori, pirms tie tiks nodoti izskatīšanai Itālijas Ekonomiskās attīstības ministrijai.

Itālijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Ferrovie dello Stato" otrdien pavēstīja, ka gatavojas izteikt aviokompānijas iegādes piedāvājumu, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Tikmēr itāļu mediji iepriekš norādīja, ka "Ferrovie dello Stato" piedāvājums paredzētu konkrētus nosacījumus, tostarp alianses izveidošanu ar ārvalstu lidsabiedrību.

Arī Vācijas aviokompānija "Lufthansa" pēdējos mēnešos izrādījusi interesi, tāpat kā Lielbritānijas "easyJet" un Ungārijas "Wizz Air". Taču otrdien "Lufthansa" noraidīja iespēju veikt jebkādu darījumu, kurā būtu iesaistīta Itālijas valsts.

Kā ziņots, "Alitalia" pērn sāka valdības kontrolētu lidsabiedrības bankrota procedūru, un aviokompānijas darbību uztur valsts aizdevums 900 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu