ES pagarina sankcijas Venecuēlai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) otrdien vēl par gadu pagarinājusi sankcijas Venecuēlai, lai turpinātu spiedienu pret prezidenta Nikolasa Maduro valdību. Aizliegums eksportēt uz Venecuēlu ieročus un aprīkojumu, kas var tikt izmantots politiskās represijās, pagarināts līdz 14.novembrim.

Par gadu pagarināta arī līdzekļu iesaldēšana un ceļošanas ierobežojumi 18 Venecuēlas amatpersonām, kas tiek turētas aizdomās par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Pirms nepilnas nedēļas ASV piemēroja jaunas sankcijas Venecuēlai, sevišķi vēršoties pret zelta ieguves un apstrādes nozari. Paziņojot par sankcijām, Vašingtona nodēvēja Venecuēlu, Kubu un Nikaragvu par "tirānijas troiku".

Eiropadome norādīja, ka lēmums par sankciju pagarināšanu pieņemts, ņemot vērā situācijas pakāpenisko pasliktināšanos Venecuēlā.

GALERIJA: Venecuēla izlaiž "suverēno bolivāru"

"Pasākumi domāti, lai palīdzētu iedrošināt demokrātiskus risinājumus, lai panāktu politisko stabilitāti valstī un ļautu tai pievērsties tautas akūtāko vajadzību risināšanai," teikts Eiropadomes paziņojumā.

Tajā norādīts, ka sankcijas izstrādātas tā, lai būtu elastīgas un nekaitētu Venecuēlas tautai.

ES noteica Venecuēlai ieroču embargo pagājušā gada novembrī un šā gada laikā ir papildinājusi "melno sarakstu" ar vairāku Venecuēlas amatpersonu vārdiem. Pēdējo reizi tas tika izdarīts jūnijā, reaģējot uz pretrunīgi vērtēto Maduro pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Ekonomikas sabrukums Venecuēlā novedis pie hroniska pārtikas, medikamentu un pirmās nepieciešamības lietu trūkuma. Saskaņā ar ANO datiem, kopš 2015.gada valsti pametuši 1,9 miljoni venecuēliešu.

GALERIJA: Venecuēlas veikalu tukšie plaukti

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu