Kā pavadīt nedēļas nogali kopā ar bērniem? 6 radošas idejas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klāt kārtējā nedēļas nogale, un nezini, kā to pavadīt kopā ar bērniem? Ja šķiet, ka izmēģināts jau viss un nav vairs ideju brīvdienām, ir vērts griezties pie draugiem vai gluži vienkārši ielūkoties internetā. Lai nedēļas nogale nebūtu jāpavada uz dīvāna, skatoties televīziju, sniegsim dažas interesantas idejas, kā pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni, lai spētu uzkrāt enerģiju un spēku jaunajai darba nedēļai.

1. Izklaides parks „Avārijas brigāde”

Lielu popularitāti ir iemantojis ne tik sen atvērtais izklaides parks „Avārijas brigāde”. Šeit būs ko darīt gan bērniem, gan pieaugušajiem. Parks piedāvā plašu izklaižu un atrakciju klāstu, kas tiek papildināts katru mēnesi. Šeit jūs atradīsiet gan katram individuāli saistošas aktivitātes, gan visai ģimenei kopīgas. Kopā pavadītais laiks noteikti būs izdevies un īpašs.

2. Gatavojiet maltīti kopā ar bērniem

Ja tomēr darba nedēļa ir pārāk nogurdinājusi, un šajās brīvdienās kārojas, kas pavisam mierīgs, tad ideāla aktivitāte būs maltītes gatavošana kopā ar bērniem. Gatavojot ar bērniem, jūs viņiem atklāsiet pavisam jaunu pasauli – viņi iemācīsies jaunas lietas par dažādām garšām, aromātiem, vielām. Bērni redzēs, kā top viņu mīļākie ēdieni. Šāda aktivitāte nāks viņiem par labu, jo attīstīs domāšanu. Sagatavoto maltīti baudiet mājās vai arī dodieties svaigā gaisā un sarīkojiet nelielu pikniku.

3. Zooloģiskā dārza apmeklējums

Vēl viens lielisks veids, kā pavadīt laiku ar bērniem, ir došanās uz zooloģisko dārzu. Šo nodarbi var apvienot ar izglītojošu ekskursiju, tās laikā iepazīstinot bērnus ar zooloģiskajā dārzā sastaptajiem dzīvniekiem. Bērniem var pastāstīt, kāda ir konkrētā dzīvnieka izcelsmes valsts, ko tas ēd, kādas ir tā īpašības. Ticiet, bērniem tas noteikti liksies interesanti un viņi ar prieku klausīsies to, ko jūs viņiem stāstiet.

Ja Rīgas zooloģiskias parks jau apskatīts, dodieties uz citiem Latvijas zoo parkiem, tie, protams, nav tik lieli un tajos nav tik liels dzīvnieku skaits, bet ik katrā vietā var atrast sev ko tīkamu un interesantu.

4. Izbrauciens ar velosipēdiem

Rudens ir piemērots gadalaiks, lai dotos ģimeniskā izbraucienā ar velosipēdiem. Laikā, kad daba ir tik krāšņa un skaista, šāda aktivitāte būs tieši tas, kas nepieciešams. Izdomājiet maršrutu, saģērbjieties silti un dodieties ceļā! Iespējams pa ceļam atklāsiet kādu iepriekš neredzētu vietu un uzzināsiet ko jaunu. Jāsaka gan, ka, lai izpildītu šādu brīvdienu plānu, būs jācer uz to, ka daba lutinās ar labiem laika apstākļiem, ja ne, tad jāpadomā par rezerves plānu.

5. Leļļu galerija Preiļos

Vai esat dzirdējuši par leļļu galeriju Preiļos? Ja ne, tad īstais laiks uz turieni doties. Tas būs īsts piedzīvojums gan lieliem, gan maziem. Plašajā leļļu galerijā varēsiet apskatīt vairāk nekā 300 dažādas lelles – burvjus, princeses, eņģeļus, raganas, pasaku tēlus un pat pazīstamu cilvēku portretus. Šīs visas lelles mājo zem viena jumta. Iespējams, ka pati interesantākā daļa, kas seko pēc leļļu apskates, ir iespēja pārģērbties par princesēm un prinčiem. Šādu iespēju var izmēģināt gan bērni, gan viņu vecāki.

6. Došanās uz akvaparku

Ja vēlaties brīvdienās ko aktīvu, tad došanās uz akvaparku būs pareizā izvēle. Tas būs gan jautri, gan plunčāšanās siltajā ūdenī atsauks atmiņā aizvadīto vasaru. Atliek vien izvēlēties, uz kuru no akvaparkiem doties. Līvu akvaparks ir viens no lielākajiem ūdensparkiem Ziemeļeiropā, tāpēc tajā noteikti būs ko darīt, un būs nepieciešama gandrīz visa diena, lai izmēģinātu visu no piedāvājuma klāsta. Viens no akvaparka plusiem ir tāds, ka tas darbojas visu cauru gadu. Bērniem noteikti patiks.

Cerams, ka kāda no idejām noderēs, un jūs to iekļausiet savā plānā. Lai gan kāda no idejām varētu būt salīdzinoši dārga, lai to atļautos visa ģimene, sms kredīts varētu būt īslaicīgs palīgs, lai izdotos brīvdienas un atļautos darīt to, ko kāro gan lieli, gan mazi ģimenes locekļi. Atcerieties, ka jāaizņemas atbildīgi un jāizvērtē iespējas atmaksāt kredītu. Lai jaukas brīvdienas!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu