"Mogo Finance" emitē papildu obligācijas 25 miljonu eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiro banknotes un rokas.
Eiro banknotes un rokas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Auto nebanku kreditēšanas uzņēmums "Mogo Finance" un ar to saistītie grupas uzņēmumi, kas specializējas lietotu transportlīdzekļu finansēšanā, veikuši papildu obligāciju emisiju 25 miljonu eiro apmērā, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq".

Papildu emisija veikta jau esošajām obligācijām, kas šogad jūnijā emitētas 50 miljonu eiro apmērā. Kopējais "Mogo Finance" obligāciju apmērs pēc šodienas papildemisijas veido 75 miljonus eiro.

Papildu obligācijas emitētas institucionālajiem investoriem ar gada procentu likmi 9,5%, izmantojot privātu izvietojumu. Pieprasījums pēc obligācijām bija lielāks par to emitēto apmēru. Norēķins par emitētajām obligācijām ir plānots 2018.gada 16.novembrī. Obligācijas tiks iekļautas Frankfurtes biržas regulētajā tirgū īsi pēc norēķina perioda, uzreiz kā obligāciju prospekts būs apstiprināts no CSSF puses Luksemburgā.

Darījumu veica "KNG Securities LLP", "ABG Sundal Collier AB", "Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG", "BlueOrange Bank AS", "Gottex Brokers SA" un "STX Fixed Income B.V". "Aalto Capital" darbojās kā finanšu konsultants un "Mogo Finance" globālais koordinators.

"Ir patīkami redzēt, kā mūsu investoru skaits pieaug līdz ar šo veiksmīgo eiro obligāciju papildemisiju. Šī papildemisija parāda investoru atbalstu un ieguldījumu mūsu mērķim - uzlabot "Mogo" finanšu rentabilitāti ar finansēšanas izmaksu optimizāciju kā vienu no rīkiem paralēli citām iniciatīvām un darbībām. Ieņēmumi no obligāciju emisijas tiks izmantoti, lai pārfinansētu dārgākos esošos aizdevumus, kas piesaistīti caur savstarpējo aizdevumu platformu "Mintos". Šī obligāciju papildemisija palielina "Mogo" spējas vēl vairāk nostiprināties Eiropas lietoto auto finansēšanas vadošajā pozīcijā," atzīmēja "Mogo Finance" izpilddirektors Edgars Egle.

Jau vēstīts, ka šogad 25.jūnijā "Mogo Finance" īstenoja obligāciju emisiju 50 miljonu eiro apmērā. Obligāciju emisija veikta ar četru gadu termiņu pēc nomināla ar gada procentu likmi 9.5%.

Luksemburgā reģistrētais "Mogo Finance" nodarbojas ar lietotu automašīnu finansēšanu. "Mogo Finance" ir attīstījis savu darbību Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā, Rumānijā, Bulgārijā, Moldovā, Albānijā un Baltkrievijā, izsniedzot vairāk nekā 250 miljonus eiro un strādājot ar neto līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeli, kas pārsniedz 120 miljonus eiro. Uzņēmums ir dibināts 2012. gadā ar galveno mītnes vietu Rīgā, Latvijā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, AS "Mogo" pērn strādāja 13,855 miljonu eiro apgrozījumu un 3,552 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu