Lielākās politiskās izgāšanās 2018 (2)

Foto: TVNET, LETA
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā vēstī labi zināma paruna, nekļūdās tikai tas, kas neko nedara. Un šogad uz Latvijas politiskās skatuves darīts gana daudz, taču, ko tur liegties, pa kādai kļūdai un misēklim arī gadījies. Pavadot aizejošo gadu, ieskatīsimies portāla TVNET apkopotājās politiskajās neveiksmēs un fušieros.

Kā deputāts Kļaviņš resursus taupīja…

Saeimas deputāts Askolds Kļaviņš šogad savārīja pamatīgas ziepes, blēdoties ar degvielas kompensācijām. Ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, Kļaviņš nelikumīgi ieguva transporta kompensācijas, nodarot skādi gan valsts budžetam, gan savai reputācijai. Par krāpšanos Kļaviņam tika piespriests gan naudas sods, gan piespiedu darbs, taču, kā taisnojies pats tautas kalps, viņš vienkārši taupīgi izlietojis resursus.

Foto: Edijs Pālens/LETA

Labo darbu čempioni cieš fiasko vēlēšanās

Tuvojoties 13.Saeimas vēlēšanām, politiskie spēki savā starpā dižojās, kā vien mācēja, ceļot gaismā padarīto, un daži pat nekautrējās piedēvēt sev citu veikumu. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) skaļi pozicionēja sevi kā “labo darbu čempionus”, kas tautas labā paveikuši krietni vairāk nekā citi. Taču pati tauta īsti nespēja novērtēt ne samocīto veselības reformu, ne caurumaino nodokļu reformu, un rezultātā vēlēšanās “čempioni” zaudēja teju pusi mandātu. Pēc kara visi gudri - ieskaitot Brigmani, kurš pauda, ka partijai būtu vajadzējis priekšvēlēšanu kampaņā vairāk iesaistīt Lembergu.

GALERIJA: ZZS gaida vēlēšanu rezultātus

Nacionālās apvienības pārvaldītās Kultūras ministrijas brangie tēriņi

Lai šo topu nevajadzētu nodēvēt par “ZZS politiskās neveiksmes 2018”, pakavēsimies atmiņās par simtgades svinībām, kas tika atzīmētas ar pamatīgu vērienu. Tiesa, pamatīgu darvas karoti medus mucā iejauca Nacionālās apvienības pārvaldītā Kultūras ministrija, kas, kā izrādās, ar vieglu roku bija atvēlējusi nesamērīgi lielas summas pusotru stundu garam koncertam. Apšaubāmas kvalitātes mākslinieki par pāris dziesmu izpildījumu saņēma vairāk nekā Dziesmu svētku virsdiriģenti, bet "Saskaņas" uzraudzītās Rīgas domes rīkotā simtgades salūta izmaksas pieauga par trešdaļu.

GALERIJA: Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”. Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas

Valdības (ne)izveidošana

Pamatīgs riņķa dancis izvērties ap valdības izveidošanu, kā rezultātā 2019. gadu iesāksim ar pagaidu budžetu. Jāņa Bordāna (JKP) pūles izveidot valdību nevainagojās panākumiem, un Bordānam neatlika nekas cits, kā noraudzīties uz Alda Gobzema haotiskajiem centieniem izveidot visiem tīkamu ministru kabinetu. Gobzems nu ir pievienojies Bordānam uz zaudētāju soliņa, un stafetes kociņš drīz tiks nodots nākamajam censonim.

Nenogāžamais Truksnis

Uz Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) varam skatīties divējādi - gan kā uz narkotiku un citu likstu vajātu politiķi, gan kā patiesu veiksminieku, jo, par spīti visām nebūšanām, viņam jau gadiem izdodas saglabāt savu amatu. Papildus iepriekšējām apsūdzībām un pārmetumiem, tostarp par izšķērdīgu dzīvesveidu, šogad nenogāžamo Truksni apsūdz arī par nelikumīgu partiju finansēšanu un narkotiku lietošanu. Atskatoties pāris gadu senā pagātnē, redzam, ka Jūrmala bez Trukšņa nevar - pat tad, ja mēru izdodas atstādināt, pavisam drīz viņš jau ir atpakaļ amatā.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Foto: Ieva Makare/LETA

"Rīgas Satiksmes" nedienas ar KNAB

Decembris Latvijai atnesa negaidītu pārsteigumu KNAB izskatā - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sāka vētīt "Rīgas Satiksmes" iepirkumus, kā rezultātā galvaspilsētas pārvaldē tika atklāta ilgstoša un sistēmiska korupcija. Lai gan aizdomas par dažādām aizdomīgām mahinācijām Rīgas domē pastāv jau sen, gan Rīgas mērs, gan nu jau bijušais vicemērs joprojām noliedz, ka būtu ko zinājuši par mākslīgi sadārdzinātajiem iepirkumiem. Ar nepacietību gaidām, kā šī sāga attīstīsies! 

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no kreisās) un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (no kreisās) un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens Foto: LETA

"No sirds Latvijai" īpatnējā vēlēšanu kampaņa

Ir divu veidu politiskās reklāmas - tādas, ko tu aizmirsti uzreiz pēc vēlēšanām, un tādas, kas folklorizējas un tiek daudzinātas gadiem ilgi. Pie otrajām noteikti var pieskaitīt politiķes Ingūnas Sudrabas veidoto priekšvēlēšanu kampaņu, kas sabiedrībā izsauca ne mazums smieklu un, kā pēcāk izrādījās, pārliecināja vien nepilnu procentu balsstiesīgo. 

Foto: facebook.com

KNAB aiztur deputātu Kaimiņu

KNAB šogad ir bijis īpaši čakls; viena no skaļākajām aizturēšanām notika īsi pirms Jāņiem, kad birojs aizturēja deputātu Artusu Kaimiņu saistībā ar aizdomām par nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu. Lai gan Kaimiņš apgalvo, ka nekādu nelikumību neesot bijis, KNAB ir citās domās un birojs turpina šķetināt notikušo. Jau nākamgad KNAB KPV LV finansēšanas lietu varētu nodot kriminālvajāšanas sākšanai.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: LETA

Dūklava "nepareizie draugi"

"Ļimončiks" Jānis Dūklavs šogad ne reizi vien izpelnījies mediju uzmanību. Tā, piemēram, maijā raidījums "de facto" ziņoja, ka zemkopības ministra partneris ražotnē «Piebalgas alus» Krievijas uzņēmējs Igors Šeheļevs būvē kuģus Krievijas armijai. Dūklava saites ar Šeheļevu piesaistīja arī SAB un DP uzmanību, bet pats ministrs taisnojās, ka "ļoti iespējams, ka Šeheļevam visā pasaulē ir kaut kādi uzņēmumi, bet kāda man gar to darīšana". 

Jānis Dūklavs
Jānis Dūklavs Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā gadā novēlam Trukšņa veiksmi, Gobzema neatlaidību un Kultūras ministrijas turību! 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu