Vai mums nepieciešama bankrotējusi un maksātnespējīga ministre? (7)

"Twitter" ļaudis spriež par valdības veidošanu
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Visas partijas, kuras premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis valdībā, piekrīt viņa piedāvājumam. Tomēr "Jaunā Vienotība" (JV) gan vēl gaida, kad tiks nosaukti visi ministru kandidāti. Tikmēr sociālā tīkla "Twitter" lietotāji jau spriež par potenciālajiem ministriem.

Foto: Ekrānuzņēmums

Vēstīts, ka partija "KPV LV" ir gatava strādāt Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajā valdībā, iekšlietu ministra amatam virzot Gobzemu, ekonomikas ministra amatam - Didzi Šmitu, bet labklājības ministra amatam - Krapāni, pēc "KPV LV" frakcijas sēdes žurnālistiem paziņoja tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Visi minētie kandidāti pašlaik ir Saeimas deputāti.

Gobzems kā otrais aiz Jāņa Bordāna (JKP) mēģināja veidot valdību, taču nesekmīgi. Kā viens no argumentiem pret Gobzemu kā premjeru tika piesauktas šaubas, vai viņš spēs saņemt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, kas noteikti ir nepieciešama arī iekšlietu ministram.

Kariņš piedāvāja strādā valdībā piecām partijām - viņa pārstāvētajai "Jaunajai Vienotībai", JKP, "KPV LV", "Attīstībai/Par" (AP) un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK). Vairākums partiju, kuras premjera amata kandidāts aicinājis valdībā, piekrīt viņa piedāvājumam.

JV jau iepriekš pauda, ka ārlietu ministra amatu varētu turpināt ieņemt Edgars Rinkēvičs (JV), savukārt finanšu ministra kandidāti partijai ir vairāki un šis jautājums vēl nav izlemts. Šim amatam tiekot vērtēti vairāki partijas pārstāvji - Jānis Reirs un Arvils Ašeradens, neoficiālās sarunās pauda politiķi.

AP lēmusi, ka aizsardzības ministra amatam piedāvās Arti Pabriku, kurš būs arī premjera biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Juri Pūci, bet veselības ministres amatam - Ilzi Viņķeli.

VL-TB/LNNK uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, par īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos varētu kļūt Imants Parādnieks, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu