"Tirdzniecības centra "Dole"" jaunais īpašnieks ieķīlājis kompānijas kapitāldaļas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmums SIA "Premier Estates LTD", kas nesen kļuva par tirdzniecības centra "Dole" īpašnieku, ieķīlājis tam piederošās SIA "Tirdzniecības centrs "Dole"" kapitāldaļas, liecina "Lursoft" informācija.

Jaunais tirdzniecības centra īpašnieks ceturtdien, 20.decembrī, reģistrējis divas komercķīlas. Ar vienu komercķīlu ieķīlātas "Premier Estates LTD" piederošās 1 180 983 "Tirdzniecības centrs "Dole"" kapitāldaļas, savukārt ar otru komercķīlu ieķīlāta visa "Tirdzniecības centrs "Dole"" manta.

Abu komercķīlu ņēmējs ir "Luminor Bank", bet parādnieks - "Premier Estates LTD", un tām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 6,175 miljoni eiro. Komercķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no starp banku un uzņēmumu noslēgtā kredīta līguma.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien, 19.decembrī, par tirdzniecības centra "Dole" īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja "Tirdzniecības centrs "Dole"" vienīgo īpašnieku kļuva ar ātrās ēdināšanas restorānu "McDonald's" pārvaldītāju saistīta kompānija SIA "Premier Estates LTD".

"Premier Estates LTD" radniecīgā sabiedrība ir SIA "Premier Restaurants Latvia", kas Latvijā pārvalda "McDonald's" tīklu, sacīts uzņēmuma 2017.gada pārskatā. Vienlaikus kā "Tirdzniecības centra "Dole"" patiesā labuma guvējs uzrādīts Maltas pilsonis Karmelo Hili, kurš ir "Premier Restaurants Latvia" valdes priekšsēdētājs.

Iepriekš "Tirdzniecības centra "Dole"" vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums "AMD Holding".

"Premier Estates LTD" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,548 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Hili Properties". 2017.gadā "Premier Estates LTD" strādāja ar 368 208 eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, un guva peļņu 123 989 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Savukārt kompānija "Tirdzniecības centrs "Dole"" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,181 miljons eiro. Pērn "Tirdzniecības centrs "Dole"" strādāja ar 981 990 eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,2 reizes un bija 274 752 eiro.

Savukārt "Premier Restaurants Latvia" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu