Uz sniega birsti labāk netaupīt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kas kopīgs vējstikla slotiņām un parastai auto sniega slotai? Pareizi - lēta prece ilgi nekalpos.

Ik sezonu autopreču tirgotāji atgādina, ka vecās sniega slotiņas un skrāpīšus vajadzētu nomainīt pret jauniem - un ne jau tāpēc, ka tie būtu skaistāki. Ņemot vērā ekspluatācijas apstākļus, sniega slotiņas vienas sezonas laikā kļūst netīras, izspūrušas un asas, savukārt skrāpīšu asās malas apdrūp. Izņēmums ir augstākas cenu kategorijas izstrādājumi, kas paredzēti vairākām sezonām. Pat izvēloties pavisam vienkāršu sniega slotiņu par dažiem eiro, ir vērts to kritiski pagrozīt rokās - vai tā kvalitatīvi izgatavota? Vai ledus skrāpis roktura galā ir noņemams? Vai slotiņa nav pārāk smaga? Veropa ražojuma sniega slotiņa ar caurspīdīgu rokturi ir tipisks plašpatēriņa izstrādājums, kas ir parocīgs, viegls, neaizņem daudz vietas un kalpos vairāk nekā vienu sezonu.

Foto: Publicitātes foto

Skrāpis ērtāks ar rokturi

Ja universāli "viss vienā" risinājumi nav pa prātam vai, jūsuprāt, nepilda savu uzdevumu, ir vērts sagādāt atsevišķu ledus skrāpi. Lai gan mazie, plakanie plastmasas gabaliņi aizņem vismazāk vietas un dažkārt pat ir aprīkoti ar misiņa ledus asmeņiem, ledus skrāpis ar mīkstu rokturi un vairākām darba skaldnēm noteikti būs parocīgāks risinājums. Veropa sezonas modelis ir skrāpis ar cieto un mīksto darba joslu, kas palīdz attīrīt stiklus ne tikai no ledus, bet arī parasta sniega un pat vienkārši aizsvīduma.

Foto: Publicitātes foto

Birste kārtīgiem šoferiem

Lielu automašīnu īpašniekiem un šoferiem nepieciešams kas vērienīgāks par parastu plastmasas slotiņu. Te palīdzēs kārtīgs, teleskopisks darbarīks ar pagriežamu birsti. Lai gan šāda slota var maksāt vairāk nekā desmit eiro, tā ir neaizstājama, ja esat busiņa, liela apvidus auto vai kravas tehnikas vadītāji. Teleskopiskās slotas, parasti izgatavotas ar aprēķinu uz ilgāku un intensīvāku ekspluatāciju, tāpēc to konstrukcija ir robustāka, savukārt birstes daļa - raupjāka un izturīgāka pret saru izkrišanu un noliekšanos.

Veropa oficiālais izplatītājs ir SIA Getz Nordic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu