"Aloja Starkelsen" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarucis par 0,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kartupeļu cietes ražotājs "Aloja Starkelsen" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam, strādāja ar 8,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 0,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 10,8% - līdz 90 462 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Aloja Starkelsen" darbību pagājušajā finanšu gadā būtiski ietekmēja ārkārtas apstākļi lauksaimniecībā Latvijā un Lietuvā - nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tika zaudēta nozīmīga daļa kartupeļu un zirņu ražas, kavēta nepārtraukta un efektīva kartupeļu pārstrāde, kā arī būtiski ierobežota blakus produktu utilizācija. Tāpat kompānija saražoja būtiski mazāk cietes, nekā plānoja.

"Lielākie izaicinājumi finansiālās stabilitātes nodrošināšanai bija saistīti ar ārkārtas situāciju lauksaimniecības nozarē, kas ietekmēja ne tikai kārtējā ražas gada situāciju, bet radīja arī papildus spiedienu uz nākamo ražas gadu, jo radīja iztrūkumu sēklas un stādāmā materiāla pieejamībā," teikts vadības ziņojumā.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka izaugsme pagājušajā finanšu gadā bija citam "Aloja Starkelsen" pamatdarbības virzienam - inovatīvu jaunu pārtikas produktu izstrādei un rūpnieciskai aprobācijai, kā arī ar to saistītajai pārtikas izejvielu vairumtirdzniecībai.

"Aloja Starkelsen" vadība norāda, ka uzņēmuma turpmākā attīstība būs cieši saistīta ar tās ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kas paredz bioloģiskās kartupeļu cietes ražošanas un pārdošanas apmēru pieaugumu, uzņēmumam sasniedzot vadošās tirgus pozīcijas šajā segmentā pasaulē. Kompānija plāno arī palielināt pārtikas produktu izejvielu un gatavo pārtikas produktu klāstu no bioloģiskās lauksaimniecības produktiem, paralēli kartupeļu pārstrādei sākot pārstrādāt arī citas kultūras.

Uzņēmums sadarbībā ar Latvijas Universitāti turpina veikt arī vairākus pētījumus ražošanas ilgtspējas uzlabošanā un jaunu pārtikas produktu izstrādē. Sadarbībā ar Agroresursu un ekonomikas institūta Priekuļu pētniecības centru "Aloja Starkelsen" pilnveido bioloģisko kartupeļu audzēšanas agrotehniku un testē jaunas cietes kartupeļu šķirnes.

"Aloja Starkelsen" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.augustam, bija 8,31 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 101 443 eiro.

"Aloja-Starkelsen" pamatkapitāls ir 259 131 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Sveriges Starkelseproducenter, forening" (97,93%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu