Bezgaumīgs joks: RT telekanālam "Doždj" uzdāvina šokolādes Solsberi katedrāli (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Doždj"

Kremļa telekanāls RT nosūtījis īpatnēju Jaungada apsveikumu raidorganizācijai "Doždj" - no šokolādes veidotu Solsberi katedrāli. Šogad ēka nokļuva ziņu virsrakstos pēc Solsberi notikušā uzbrukuma bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, kurā vainotie Krievijas militārā izlūkošanas dienesta aģenti RT raidītā intervijā stāstīja, ka esot parasti tūristi un uz nelielo Anglijas pilsētiņu Solsberi devušies apskatīt katedrāli ar tās 123 metrus augsto smaili.

Skripaļi 4.martā tika atrasti guļam uz soliņa Solsberi centrā. Kad noskaidrojās, ka abi cilvēki saindēti ar Padomju Savienībā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok", Lielbritānija notikušajā vainoja Krieviju. Kremlis noliedz saistību ar incidentu.

Lai gan Skripaļi pēc vairākām slimnīcā aizvadītām nedēļām atlaba, vasarā aģentu atstāto "Novičok" pudelīti uzgāja divi briti - Dona Stērdžesa un Čārlijs Roulijs. Arī viņi saindējās ar bīstamo vielu, un Stērdžesa mira.

Lielbritānija spēra neparastu soli, identificējot abus aizdomās turētos vīriešus - tika publicēti vārdi, ar kādiem viņi ieradās valstī, un fotogrāfijas. 

Tolaik vēl ar vārdiem Ruslans Boširovs un Aleksandrs Petrovs sniedza interviju telekanālam RT, kas izraisīja pamatīgu uzjautrināšanos sociālajos tīklos. 

"Mūsu draugi jau sen teica, lai apciemojam šo brīnišķīgo pilsētu," intervijā stāstīja par ķīmisko uzbrukumu citas valsts teritorijā apsūdzētie Krievijas pilsoņi, īpaši izceļot Solsberi vēsturisko katedrāli. 

"Tūristu pilsēta," sarunā ar Kremļa propagandas kanālu RT piebilda Boširovs. "Tur ir slavena katedrāle. Tā ir slavena Eiropā. Slavena ar savu pulksteni, kas joprojām darbojas."

Vēlāk pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un Krievijas medijs "The Insider" atklāja abu vīriešu patiesās identitātes - viņi izrādījās godalgotie GRU aģenti Anatolijs Čepiga un Aleksandrs Miškins.

RT "joks", nosūtot "Doždj" šokolādes Solsberi katedrāli, izraisījis negatīvu reakciju sociālajos tīklos. Kamēr daļa lietotāju joko, ka šokolādi labāk neēst, citi atgādina, ka Solsberi incidentā tika laupīta viena cilvēka dzīvība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu