Uz Liepājas šosejas avarējis autobuss; pieci cilvēki nodoti mediķu rokās

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Trešdien uz Liepājas šosejas pasažieru autobuss iebraucis grāvī, pieci cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD informē, ka Tukuma novadā grāvī ieslīdējušajā autobusā atradās 12 pasažieri un autovadītājs. Ugunsdzēsēji glābēji pa autobusa priekšējo logu un lūku izglāba 5 cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti mediķiem, savukārt astoņi cilvēki no autobusa izkļuva pašu spēkiem.

Notikuma vietā šobrīd bija daļēji ierobežota satiksme.

Transportlīdzeklis pēc plkst.14 pie Pienavas iebraucis grāvī un apgāzies. Sākotnējā informācija liecina, ka autobusā bijuši apmēram 20 pasažieri, un pieci no viņiem guvuši traumas. Policija skaidroja, ka cietušo traumas nav smagas.

Policija izvērtēs negadījuma apstākļus, taču tiek pieļauts, ka negadījums noticis sliktu laikapstākļu ietekmē.

SIA "B-Bus" sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa apstiprināja, ka avarējis "B-Bus" uzņēmumu grupā ietilpstošā SIA "Sabiedriskais autobuss" autobuss. Pasažieri, kuri nebija cietuši, jau pirms kāda laika pārsēdināti citā autobusā, teica Lazdiņa.

Komentējot notikušā cēloņus, viņa norādīja, ka ceļš esot bijis slidens, tāpēc autobuss saslīdēja un spēkrats ieslīdēja grāvī. Sīkāk gan notikušo izmeklē policija.

Saldus autoostas vadītāja Liene Rudzroga apstiprināja, ka uz avārijas vietu norīkots papildus autobuss. Šajā laikā konkrētajā ceļa posmā nav bijis cita pārvadātāja, kas varētu uzņemt avarējušā autobusa pasažierus.

Kā teica Rudzroga, autobusa šoferis pēc avārijas esot stāstījis, ka vējš burtiski autobusu iestūmis grāvī. Arī pašlaik Saldus pusē putina un ir spēcīgs vējš, viņa teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu