Tā izskatās Porsche un VW Passat krustojums, un to var iegādāties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Porsche 924 DP Cargo Shooting Brake
Porsche 924 DP Cargo Shooting Brake Foto: www.gmundcars.com

Ko darīt, ja Porsche 924 kupejai pietrūkst praktiskuma? Auto tūninga DP Motorsport savulaik bija atbilde - jāpiemontē praktiskāka auto aizmugure. Piemēram, daļa no Volkswagen Passat aizmugures.

Viens no dīvainākajiem Porsche, kādus vēl iespējams sastapt, ir Porsche 924 DP Cargo Shooting Brake. Tā autori ir uzņēmuma DP Motorsport meistari, kas savulaik radījuši trīs šādus braucamos, no kuriem viens tagad nonācis pārdošanā un ir iegādājams par visnotaļ prāvu naudas summu - 30 tūkstošiem mārciņu jeb 33 ar pusi tūkstošiem eiro. Pie tam saskaņā ar sludinājumu šis ir vienīgais no 924.sērijas DP Cargo automobiļiem. Pārējie divi ir pārbūvēti Porsche 944.

Šā spēkrata bāze ir 1976.gada Porsche 924, kas desmit gadus vēlāk DP Motorsport darbnīcās pārvērsts par 924 DP Cargo Shooting Brake. Tas panākts oriģinālo nolaideno jumta aizmuguri aizstājot ar gandrīz līdzenu jumtu no Passat. Rezultāts izskatās neparasti, taču jāpiebilst, ka arī Porsche astoņdesmitajos gados spēlējās ar idejām par praktiskākiem automobiļiem un pat radīja prototipu 989, kas divdesmit gadus vēlāk kļuva par Panamera.

Foto: www.gmundcars.com

Par konkrēto auto vēl minēts, ka tas visu mūžu pavadījis Stokholmā un tā nobraukums ir 128 165 kilometru. Skaitlis liels, taču mašīnai nesen veikta lielā apkope, kā arī nomainītas bremzes, riepas, apgaismes tehnika un vējstikls.

Nobeigumā jāpiebilst, ka oriģināli Porsche 924 bija atmosfēriskais 2 litru četru cilindru motors, taču DP Motorsport speciālisti, kam ir pieredze arī Lemānas 24 stundu sacensību auto izstrādē, to pārbūvējuši par 2 litru turbo motoru, pieskaņojot arī pārnesumkārbu un bremzes.

Foto: www.gmundcars.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu