Ādažu poligonā paplašinās apmācību vietas (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normuns Mežīņš, AFI

Piesaistot NATO finansējumu, Ādažu poligonā paplašinās apmācību vietas, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

AM izsludinājusi iepirkumu par būvprojekta izstrādi objektam "Multifunkcionālais apmācību poligons". Uzņēmējiem pieteikšanās termiņš ir 17.janvāris.

Publiski pieejamos iepirkuma dokumentos nav paskaidrots, ko tieši poligonā plānots būvēt.

AM Preses nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka Ādažu poligona teritorijā paredzēts izveidot vairākas apmācību vietas militāro inženieru apmācībai un militārā transporta praktiskās vadīšanas iemaņu trenēšanai un uzturēšanai.

Projekta īstenošanai nepieciešamais finansējuma apmērs būs zināms tikai pēc būvprojekta izstrādes. Plānots, ka projekta realizēšanai tiks piesaistīts NATO līdzfinansējums.

Jau ziņots, ka AM pēdējos gados iegādājusies zemi daudzu hektāru platībā, lai paplašinātu Ādažu poligona teritoriju.

AM iepriekš norādījusi, ka ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku mācību infrastruktūras plānoto attīstību, turpmākajos gados prognozējama Ādažu poligona noslodzes palielināšanās, nodrošinot uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā.

Paplašinot Ādažu poligona teritoriju, tiks nodrošināti atbilstoši apstākļi nodarbību vietu pilnveidošanai, jaunu nodarbību vietu izveidei un rasta iespēja vairākām Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto apakšvienībām vienlaikus veikt apmācības.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu