Policija šogad ar jauna veida tehniku "ķers" autovadītājus, kuri stūrē un lieto telefonu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Autovadītājs ar telefonu pie stūres
Autovadītājs ar telefonu pie stūres Foto: Pixabay

Šogad Valsts policija sāks izmantot tehniku, kas ļaus noteikt, vai autovadītājs pie stūres izmanto mobilo tālruni, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Valsts policija spriekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis arī norādīja, ka VP šogad sāks fiksēt tos autovadītājus, kuri šķērso brauktuvi pie sarkanās gaismas.

 Vairāk nekā 80% Latvijas autovadītāju lieto mobilo tālruni auto vadīšanas laikā, turklāt lielākā daļa jeb 60% no viņiem to dara dažādu darba jautājumu risināšanai, secināts Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) veiktajā Latvijas autovadītāju aptaujā.

CSDD trešdien, 9.janvārī kampaņas "Izkāp no telefona!" kontekstā parakstījusi sadarbības memorandu ar vadošajām darba devēju organizācijām - LDDK, LTRK, kā arī Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu, kas paredz aktualizēt iepriekš minēto problēmu darba devēju auditorijās, lai motivētu darbiniekus nelietot mobilās ierīces pie stūres.

Atbalstu attiecīgajai iniciatīvai pauduši virkne uzņēmumu, tostarp "Balta", "Ventspils reiss", "Cemex", "Jelgavas autobusu parks", "Aldaris", "Latvijas pasts", "Sadales tīkls" un citi.

Kampaņas "Izkāp no telefona" kontekstā CSDD sagatavojusi arī izglītojošu materiālu darba kolektīviem, kas kopā ar kampaņas uzlīmēm bez maksas ir pieejamas lejupielādēšanai CSDD mājaslapā attiecīgās kampaņas sadaļā.

Satiksmes drošības kampaņu "Izkāp no telefona" CSDD organizē sadarbībā ar Valsts policiju. Kampaņu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība "Balta", kā arī degvielas mazumtirgotājs "Circle K". Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu