Ceturtdien ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ugunsgrēks Blaumaņa ielā, 2019. gada 10. janvāris
Ugunsgrēks Blaumaņa ielā, 2019. gada 10. janvāris Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Viens no ugunsgrēkiem ar cietušo izcēlies Dagadas novadā, bet otrs - Ozolaines novadā.

Plkst.8.12 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Dagdas novadā ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg ar atklātu liesmu un tai jau ir iebrucis jumts. Kopējā degšanas platība bija ap 100 kvadrātmetriem. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, tajā bija cietis viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Ugunsgrēku izdevās likvidēt plkst.12.48.

Savukārt plkst.11.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur kādas divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Paša spēkiem mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, tajā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien vakarā Rīgas centrā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks sešstāvu neapdzīvotā mājā Blaumaņa ielā, blakus tirdzniecības centram "Galleria Riga". Ugunsgrēka likvidēšana aizņēma četrarpus stundas. Dzēšanas darbu dēļ tika ierobežota arī satiksme.

Diennakts laikā VUGD kopumā saņēmis 44 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina VUGD apkopotā statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu