Nīderlandē vīrietis metas guļus uz nesprāguša Otrā pasaules kara laika spridzekļa

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandes pilsētā Venlo, kas atrodas netālu no Vācijas robežas, kāds vīrietis dārza darbu laikā atradis nesprāgušu Otrā pasaules kara laika munīciju. Baidoties, ka tā varētu uzsprāgt un nodarīt lielu postu, vīrietis uzgūlās tai virsū un tā aizvadīja apmēram trīs stundas, vēsta raidorganizācija BBC. Pēc tam, kad situācija atrisinājās, glābēji paziņoja, ka šāda "varonība" neesot ieteicama.

Nav skaidrības, kāda veida ierīce tā bija - dažos medijos tā raksturota kā granāta, bet citos kā lādiņš.

Vīrietis neizsprāgušo kara laika ierīci uzgāja trešdien dārza darbu laikā. Sākumā viņš mēģināja to aprakt, bet ierīce sāka šņākt. Vīrietis uzgūlās tai virsū - domājams, lai ziedotu savu dzīvību un paglābtu citus sprādziena gadījumā.

Vīrietis neuzdrošinājās kustēties, taču viņam izdevās sazvanīt ārkārtas situāciju tālruni. 

Sapieru vienība ieradās tikai pēc apmēram trim stundām, kad vīrietis beidzot piecēlās. Viņu nogādāja slimnīcā ar apaukstēšanos.

No tuvākās apkaimes tika evakuēti apmēram 100 cilvēki, taču pēc ierīces apskatīšanas izrādījās, ka tā vairs nesatur sprādzienbīstamas vielas. Evakuētajiem cilvēkiem ļāva atgriezties mājās.

Nav zināms, kas izraisīja spridzekļa šņākšanu. Taču drošības dienestu pārstāve Veronika Klāsena norāda, ka gadījumā, ja pamanīts neizsprādzis kara laika lādiņš, šāda rīcība ir aplama. 

"Stingri neiesakām gulties uz bumbas. Vislabākā rīcība šādā situācijā ir ieturēt distanci un sazināties ar policiju," viņa uzsver.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu