Pārbauda "Deutsche Bank" saistību ar naudas atmazgāšanu "Danske Bank"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Danske Bank" izkārtne.
"Danske Bank" izkārtne. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

ASV centrālā banka - Federālā rezervju sistēma (FRS) - pārbauda, kā Vācijas banka "Deutsche Bank" apstrādājusi aizdomīgas transakcijas miljardiem dolāru vērtībā no Dānijas bankas "Danske Bank", kuras Igaunijas filiālē notikusi plaša mēroga naudas atmazgāšana, trešdien vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

Tā ziņo, ka FRS pārbaude pašlaik ir agrīnā posmā un tās nolūks ir noskaidrot, vai "Deutsche Bank" ASV struktūrvienība adekvāti uzmanījusi naudas plūsmu no "Danske Bank" Igaunijas filiāles. "Bloomberg" atsaucas uz diviem informētiem avotiem, kas vēlējušies palikt anonīmi, jo par to, ka notiek šāda pārbaude, nav paziņots publiski.

"Blomberg" norāda, ka korespondentbanku pakalpojumus "Danske Bank" sniegušas "Deutsche Bank", "Bank of America" and "JPMorgan Chase & Co".

Atbilstoši ASV normatīvajiem aktiem bankām, kas darbojas Savienoto Valstu jurisdikcijā, jāpārbauda klienti un to darījumi, lai konstatētu iespējamos naudas atmazgāšanas gadījumus un brīdinātu varasiestādes par aizdomīgām transakcijām. FRS ir viens no regulatoriem, kuru pienākums ir raudzīties, lai bankām būtu adekvātas sistēmas iespējamu naudas atmazgāšanas gadījumu konstatēšanai.

Tiek uzskatīts, ka laikā no 2007. līdz 2015. gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli tika atmazgāta netīrā nauda miljardiem eiro vērtībā. Izmeklēšana par to tiek veikta vairākās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu