"Huawei" izstrādājot uz paša radītām tehnoloģijām bāzētu 5G viedtelefonu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ķīnas telekomunikāciju gigants "Huawei" paziņojis par plāniem laist tirgū nākamās paaudzes 5G viedtelefonu, kurā tiks izmantotas paša uzņēmuma tehnoloģijas, nevis ASV ražotas komponentes.

"Huawei" veic ievērojamas investīcijas savu mikroshēmu izstrādei, neskatoties uz to, ka šajā jomā šobrīd dominē ASV uzņēmumi. Šāda rīcība varētu samazināt "Huawei" ikgadējos izdevumus mikroshēmu iegādēm vairāku miljardu dolāru apmērā, kā arī palīdzētu pasargāt uzņēmumu no iespējamiem piegāžu traucējumiem ASV un Ķīnas attiecību pasliktināšanās gadījumā.

"Huawei" norāda, ka nākamajā mēnesī Barselonā mobilo tehnoloģiju izstādē "Mobile World Congress" tiks prezentēta ierīce, kuru kompānija nodēvējusi par pasaulē pirmo 5G saliekamo viedtālruni.

Šis telefons ir balstīts uz "Huawei" izstrādātu "Kirin 980" procesoru un "Balong 5000" modemu. Uzņēmums skaidro, ka "Kirin 980" darbojas līdzvērtīgi ASV mikroshēmu ražotāja "Qualcomm" izstrādātajam procesoram "Snapdragon 845".

Tādi tehnoloģiju milži kā "Apple" un "Samsung Electronics" jau ražo savus viedtelefonu procesorus.

Jau ziņots, ka ASV un vairākas citas valstis ierobežojušas "Huawei" ražojumu lietošanu, galvenokārt telekomunikāciju infrastruktūrā, norādot ka šis uzņēmums ir tuvs Ķīnas valdībai un tā ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai. "Huawei" noraida šādas apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu