Ministrs: Koļegovas aiziešana no amata ir gan viņas, gan civildienesta interesēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas aiziešana no amata ir gan viņas, gan civildienesta interesēs, par to šodien esot vienojusies Koļegova un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Pūce aģentūrai LETA sacīja, ka pirmdien viņam bijusi tikšanās ar Koļegovu, kuras laikā pārrunāti visi jautājumi, kas saistīti ar Koļegovu personīgi un VVD pēdējo gadu laikā. Puses esot vienojušās - gan viņas, gan civildienesta interesēs būtu labāk, ja abi vienotos par darba attiecību izbeigšanu ar Koļegovu, teica Pūce.

"Domāju, ka šobrīd būtu lieki pārspriest VVD iepriekšējo darbību. Koncentrēšos uz jauna vadītāja atrašanu un to, kā uzlabot iestādes darbu, lai tā turpinātu vēl labāk kalpot Latvijai," piebilda Pūce.

Viņš skaidroja, ka lūdzis ministrijas valsts sekretāram Rinaldam Muciņam sagatavot priekšlikumus par to, kādā veidā izraudzīties jauno VVD vadītāju.

Pūce minēja, ka pastāv divi varianti - izvēlēties VVD vadītāju atklātā konkursā vai jauno vadītāju iecelt rotācijas kārtībā, atrodot to civildienestā. Lēmums par konkrēto variantu tikšot pieņemts tuvākajās dienās.

Līdz jaunā vadītāja apstiprināšanai amatā, VVD ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdzšinējā dienesta vadītājas vietniece Aina Stašāne.

Kā ziņots, Koļegova amatu atstās no šodienas, aģentūru LETA informēja ministra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Pirms nepilnas nedēļas pēc stāšanās ministra amatā, Pūce medijos pauda, ka "viņam ir jautājumi Koļegovai" par to, kā viņa iedomājas turpināt savus amata pienākumus situācijā, kad pret viņu tiek izskatīts kriminālprocess.

Valsts ieņēmumu dienests 2016.gada 7.septembrī saistībā ar nepilnībām Koļegovas valsts amatpersonas deklarācijās un, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem uzsāka resorisko pārbaudi. Vēlāk viņa tika apsūdzēta par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā mantiska rakstura deklarācijā par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā.

Neraugoties uz izvirzītajām apsūdzībām, toreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pauda, ka viņam nav tiesiska pamata atstādināt Koļegovu no amata, jo prokuratūra nav noteikusi ierobežojumus vai aizliegumu viņai ieņemt VVD vadītājas amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu