Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti, kurš piedāvāja izpaust dzeramā ūdens tirdzniecības uzņēmuma klientu datubāzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija pret kādu vīrieti lūgusi sākt kriminālvajāšanu par piedāvājumu izpaust trešajai personai dzeramā ūdens tirdzniecības uzņēmuma klientu datubāzi un citu biznesam svarīgu informāciju, kas uzskatāma par komercnoslēpumu.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica, šī gada sākumā policija pabeigusi izmeklēšanu un nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu saistībā ar iespējamu komercnoslēpuma nelikumīgu izpaušanu. Veiktās izmeklēšanas laikā par aizdomās turēto atzīts kāds Latvijas valstspiederīgais, kura noziedzīgais nodoms tika apturēts, proti, komercnoslēpums netika izpausts.

2018.gada nogalē Valsts policijā tika saņemta informācija no Latvijā reģistrēta uzņēmuma, kas nodarbojas ar dzeramā ūdens izplatīšanu un tirdzniecību, par to, ka uzņēmumam nezināma persona vēlas izpaust tā komercnoslēpumu. Pēc Valsts policijai sniegtajām ziņām, nezināmā persona vēlējusies izpaust informāciju par aptuveni 20 000 uzņēmuma klientu, par uzņēmuma darbiniekiem, cenu politiku, piegādes maršrutiem un citus datus.

Par minēto faktu Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 200.panta otrās daļas par ekonomisko, zinātniski tehnisko vai citu ziņu, kuras ir komercnoslēpums, neatļautu iegūšanu savai vai citas personas lietošanai vai izpaušanai un par šādu ziņu neatļautu izpaušanu citai personai tādā pašā nolūkā.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kā arī veikta virkne neatliekamo izmeklēšanas darbību, tostarp tika veikta kratīšana aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā. Policija uzskata, ka izmeklēšanas laikā gūtie pierādījumi bija pietiekami, lai šā gada sākumā lietu nodotu kriminālvajāšanas sākšanai. Policija uzsver, ka noziedzīgais nodarījums tika novērsts.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu