RSU par gandrīz 10 miljoniem eiro būvēs jaunas telpas pētnieciskajām laboratorijām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ir izsludinājusi konkursu par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību farmācijas studiju telpu un pētnieciskās laboratorijas izveidei Rīgā, Konsula ielā 21, aģentūru LETA informēja RSU.

Plānots, ka jaunā ēka ietvers Gatavo zāļu formu laboratoriju pētniekiem un mācību laboratorijas farmācijas studentiem.

RSU farmācijas studiju telpu un pētnieciskās laboratorijas izveides būvniecības iecere būs viena no apjomīgākajām un tehniski sarežģītākajām ēkām RSU vēsturē. Ēkas kopējā platība plānota aptuveni 8100 kvadrātmetru ar vienu pazemes un pieciem virszemes stāviem.

Projekta realizācijai saņemts Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums no divām specifiskā atbalsta mērķa projekta (SAM) programmām kopsummā 9,6 miljonu eiro apmērā. ERAF finansējums ir 7 996 951 miljons eiro, RSU līdzfinansējums ir 186 589 eiro, bet valsts budžeta finansējums kopsummā veido 1,4 miljonus eiro.

Iepirkuma konkursa dokumentācija pieejama Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Jaunbūves projektēšanā RSU vēlas izmantot jaunu projektēšanas paņēmienu - ēkas trīs dimensiju modelēšanu. Tieši šis projektēšanas paņēmiens tiek izskatīts kā būtisks apstāklis ātras, precīzas un efektīvas būvniecības realizēšanā, skaidroja RSU.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu