Rosina visus ar "Brexit" saistītos likumu grozījumus apvienot vienā likumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Bordāns
Jānis Bordāns Foto: Evija Trifanova/LETA

Visus likumu grozījumus, kas nepieciešami saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", varētu apvienot vienā likumā, otrdien Ministru kabinetu informēja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Otrdien Ministru kabinets izskatīja vairāku likumu grozījumus, kas saistīti ar "Brexit", tomēr tieslietu ministrs rosināja visus likumprojektus apvienot vienā likumā.

"Konsolidējot visus likumus vienā, būtu vieglāk operatīvi veikt citus nepieciešamos grozījumus, kas radīsies laika gaitā," skaidroja Bordāns un piebilda, ka Tieslietu ministrija konsolidēto likumprojektu jau ir izstrādājusi.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka vajadzētu piesardzīgi izturēties pret visu likumu konsolidāciju, jo, piemēram, gadījumā, ja konsolidētais likumprojekts tiek virzīts apstiprināšanai Saeimā steidzamības kārtā un Valsts prezidents to izsludina, tad, mainoties "Brexit" situācijai, būs grūtības mainīt jau izsludināto konsolidēto likumu.

Ministri vienojās minētajā jautājumā vēl konsultēties ar Saeimu.

Valdības sēdes laikā Valsts kancelejas pārstāvji sazinājās ar Saeimas prezidija pārstāvjiem un puses vienojās, ka gadījumā, ja valdība atbalsta konsolidētā likuma nodošanu izskatīšanai Saeimā steidzamības kārtā, parlaments šo likumprojektu varētu skatīt ceturtdien, 14.februārī.

Līdz ar to Ministru prezidents trešdien, 13.februārī, plkst.18 sasauca valdības ārkārtas sēdi, kurā tiks izskatīts Tieslietu ministrijas sagatavotais likumprojekts un ministri lems par tā tālāku virzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu