Uzņēmēji atbalstu eksporta pasākumiem uz Lielbritāniju saņems arī pēc "Brexit"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas uzņēmēji atbalstu eksporta pasākumiem uz Lielbritāniju saņems arī pēc tās izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", paredz otrdien Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi noteikumos par starptautiskās konkurētspējas veicināšanu.

Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja: lai sagatavotos "Brexit" radītajām sekām, neatkarīgi no "Brexit" scenārija, nepieciešams veikt grozījumus noteikumos, kas paredz eksporta atbalstu.

Patlaban noteikumi paredz: lai izvairītos no gadījumiem, kad komersanti piedalās tirdzniecības misijās tālos un maz zināmos tirgos, ir noteikts ierobežojums komersantu dalībai biedrību tirdzniecības misijās, fokusējot tās eksporta mērķa valstīs.

Tomēr, ņemot vērā komersantu lielo interesi par Apvienoto Karalisti kā par prioritāro eksporta tirgu, Apvienotā Karaliste tiks iekļauta eksporta mērķa valstu vidū.

EM skaidroja, ka pēc Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sniegtās informācijas 8% no visām tirdzniecības misijām, kas ir notikušas kopumā 68 valstīs, pasākuma "Starptautiskās konkurētspējas veicināšana" ietvaros ir bijušas uz Apvienoto Karalisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu