Kariņš: Partiju finansēšanas modeļa maiņa padarīs politiskos spēkus neatkarīgus no ziedotājiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Partiju finansēšanas modeļa maiņa padarīs politiskos spēkus neatkarīgus no privātajiem ziedotājiem, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

LETA jau vēstīja, ka valdība otrdien tika iepazīstināta ar Tieslietu ministrijas (TM) vadītās darba grupas piedāvāto jauno partiju finansēšanas modeli, kas paredz būtiski palielināt valsts atbalstu partijām, tostarp paredzot garantētus 190 000 eiro gadā katrai partijai, kas pārvar 2% barjeru Saeimas vēlēšanās.

Kariņš uzskata, ka partiju finansēšanas modeļa maiņa ļaus partijām iegūt neatkarību. "Patlaban partijas ir atkarīgas no privātajiem ziedotājiem, tāpēc pastāv iespēja, ka kāda lēmuma pieņemšanās ziedotāja viedoklis tiek uzklausīts vairāk. Tomēr partiju finansēšanas modeļa maiņa nodrošinās neatkarību un ļaus politiskajiem spēkiem cīnīties par idejām, nevis naudu," uzsvēra Ministru prezidents.

Politiķis piebilda, ka minētais jautājums būs valdības dienaskārtībā un tiks skatīts nākamo gadu budžeta kontekstā.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pauda nostāju, ka no partiju finansēšanas modeļa maiņas iegūs sabiedrība, jo partijas kļūs efektīvākas un profesionālākas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu