"Airbus" pārtrauks pasaulē lielāko pasažieru lidmašīnu ražošanu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Eiropas aviobūves uzņēmums "Airbus" ceturtdien paziņoja, ka pārtrauks "A380" lidmašīnu ražošanu, ņemot vērā to apjomīgās ražošanas izmaksas.

"Airbus" norādīja, ka "A380" lidmašīnu piegādes pārtrauks 2021.gadā.

Šāds lēmums pieņemts neilgi pēc tam, kad Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "Emirates Airlines" nolēma samazināt "A380" pasūtījumu par 39 lidmašīnām.

"Pārskatot šo lidmašīnu ražošanas programmu, kā arī ņemot vērā lidaparātu un dzinēju tehnoloģiju attīstību, "Emirates Airlines" samazinājuis savu "A380" pasūtījumu no 162 līdz 123 lidmašīnām," pavēstīja "Airbus". "Šī iemesla dēļ un ņemot vērā nepietiekamo pasūtījumu skaitu ar citām lidsabiedrībām, "Airbus" 2021.gadā pārtrauks "A380" piegādes."

Uzņēmums pēdējos gados bijis spiests samazināt "A380" lidmašīnu ražošanu, bet pērn janvārī tas brīdināja, ka šī programma varētu tikt atcelta pilnībā, ja netiks saņemti jauni pasūtījumi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu