Vissliktākie braukšanas apstākļi šorīt Kurzemē, vislabākie - Latgalē (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Apledojuma dēļ šorīt Kurzemē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa teju visiem valsts un reģionālās nozīmes ceļiem, turpretim vislabākie braukšanas apstākļi ir Latgalē, kur pagaidām nav neviena slidena lielceļa posma, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā operatīvā informācija.

Kurzemē ap plkst.6.40 braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem lielajiem ceļiem, izņemot Liepājas šosejas posmu no Grobiņas līdz Liepājai un autoceļu A11, kas savieno Liepāju ar Lietuvas robežu.

Zemgalē braukšanas apstākļi ir apmierinoši pa Jelgavas šoseju no Rīgas līdz Jelgavai un pa Bauskas šoseju visā garumā, bet uz pārējiem lielajiem ceļiem šajā reģionā veidojas apledojums.

Vidzemē un Rīgas apkārtnē ap plkst.6.40 braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Rīgas apvedceļu Daugavpils labajā krastā, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Lielvārdei, pa autoceļu E22, kas savieno Rīgas apvedceļu, Tīnūžus un Koknesi, pa Siguldas šoseju no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, pa Valmieras šoseju no Braslas līdz Stalbei, kā arī pa Tallinas šoseju no Baltezera līdz Tūjas pagriezienam.

Savukārt Latgalē braukšanas apstākļi šorīt ir apmierinoši pa visiem reģionālās un valsts nozīmes ceļiem.

Tomēr situācija uz ceļiem ir mainīga, un slideno posmu skaitam šorīt ir tendence pieaugt.

Uz autoceļiem strādā VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, brauktuves tiek kaisītas ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītāji tiek aicināti izvēlēties ceļu segumam un stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un stilu, kā arī neaizmirst, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu