Uz Solsberijas katedrāles izkārts Krievijas karogs (34)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas karogs uz Solsberijas katedrāles
Krievijas karogs uz Solsberijas katedrāles Foto: Ekrānuzņēmums

Solsberijas katedrāli Lielbritānijā neilgu laiku "rotāja" Krievijas karogs. Katedrāle nelielajā Anglijas pilsētā kļuva populāra, kad bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanā aizdomās turamie Kremļa propagandas kanālā RT taisnojās, ka esot tikai tūristi, kas uz Solsberiju devušies apskatīt tās "slaveno" katedrāli. Vēlāk tika noskaidrots, ka abi vīrieši ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti.

Krievijas karogu uz Solsberijas katedrāles stalažām svētdienas rītā pamanīja strādnieki. Tas drīz vien tika noņemts.

Britu parlamenta deputāts no Solsberijas Džons Glens notikušo raksturoja kā "stulbu izlēcienu".

Karogs uz katedrāles tika uzsliets vien apmēram divas nedēļas pirms Skripaļu saindēšanas gadadienas - 4.marta. Lai arī Skripaļi atkopās, netālajā Eimsberijas pilsētā pāris Dona Stērdžesa un Čārlijs Roulijs atrada saindētāju izmesto "Novičok" pudelīti, domājot, ka tajā atrodas smaržas. Lielbritānijas pilsone Stērdžesa 8.jūlijā nomira.

Uz katedrāles uzslietais Krievijas karogs bija apmēram desmit metrus garš un septiņus metrus plats. "Nav pareizi, ka kāds atnāk un kaut ko tādu izdara," savu neapmierinātību ar notikušo pauda aculiecinieks Lī Mārtins.

"Kāds stulbs joks - tas smejas par nopietnajiem notikumiem, ko Solsberijai diemžēl nācies piedzīvot pēdējā gada laikā," norāda Glens.

Kā jau ziņots, britu pilsoniskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" norāda, ka Skripaļu indēšanā varētu būt bijis iesaistīts vēl viens GRU aģents Deniss Sergejevs. Viņš savulaik valdībai iesniegtajos dokumentos norādījis darba vietu ar adresi Rīgā.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu