Reirs: Diskusijas par izmaiņām nodokļos sāksies aprīlī (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministrs Jānis Reirs
Finanšu ministrs Jānis Reirs Foto: Valsts kanceleja

Diskusijas par iespējamām izmaiņām nodokļos sāksies šogad aprīlī, aģentūrai LETA sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Otrdien, ministriem diskutējot par Veselības ministrijas piedāvājumu veikt izmaiņas Veselības finansēšanas likumā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka šis piedāvājums liek kompleksi paskatīties uz nodokļu sistēmu un mudina valdību ieviest izmaiņas nodokļos ātrāk par 2021. gadu.

Valdības sēdes laikā Reirs norādīja, ka situāciju varētu risināt, ja tiktu samazināts nodokļu režīmu skaits - tādu patlaban ir septiņi. Pēc Ministru kabineta sēdes Reirs precizēja, ka patlaban nekādas sarunas par izmaiņām nodokļos nenotiek, bet par to diskusijas sāksies aprīlī - pēc tam, kad noslēgsies darbs pie 2019.gada budžeta.

Aicināts komentēt valdības sēdē izskanējušo priekšlikumu pārskatīt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) regulējumu, finanšu ministrs atzina, ka MUN nav pozitīva efekta, ko atzinuši pat starptautiski eksperti. Tajā pašā laikā Reirs piebilda, ka MUN režīms netiks pārskatīts 2019.gada budžeta kontekstā, bet par to spriedīs, kad sāksies diskusijas par sistēmiskām izmaiņām nodokļos.

"Mēs esam apņēmušies vērtēt tos nodokļu sistēmas aspektus, kam ir negatīva ietekme uz uzņēmējdarbību, bet par visām pārmaiņām konsultēsimies ar uzņēmējiem," pauda finanšu ministrs.

Reirs atzina, ka ir virkne jomu, kur iespējams veikt izmaiņas, tostarp MUN, kā arī varētu atvieglot iepriekš notikušās nodokļu reformas ietvaros apgrūtināto darbaspēka nodokļu uzskaiti.

Tāpat ministra ieskatā būtu jārisina jautājums par ziedojumiem nevalstiskajām organizācijām, jo nodokļu reformas rezultātā tām "kā ar nazi" tika nogriezts finansējums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu