Urbanovičs Ušakova lēmumu kandidēt EP vēlēšanās sauc par "jēdzīgu un pareizu" (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Baltijas foruma" prezidents Jānis Urbanovičs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piedalās ikgadējā biedrības "Baltijas Forums" organizētajā starptautiskajā konferencē "Krievi Rietumos" viesnīcā "Baltic Beach Hotel".
"Baltijas foruma" prezidents Jānis Urbanovičs (no kreisās) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs piedalās ikgadējā biedrības "Baltijas Forums" organizētajā starptautiskajā konferencē "Krievi Rietumos" viesnīcā "Baltic Beach Hotel". Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes priekšsēdētāja, "Saskaņas" līdera Nila Ušakova (S) lēmums kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir pareizs, uzskata partijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Viņš aģentūrai LETA teica, ka šis lēmums ir pareizs, jo Ušakovs "kļuvis par simbolu uzbrukumiem un viņš negrib kaitēt kolēģiem Rīgas domē un partijai". Līdz ar to Ušakovs "neturas pie krēsla un paiet malā", kas Urbanoviča vērtējumā ir "jēdzīgs solis".

Politiķis arī uzsvēra Ušakova aktīvu sadarbību ar Eiropas Sociālistu partijas (PES) kolēģiem, kā arī pauda viedokli, ka viņš labi pārstāvēs Latviju EP.

Urbanovičs pagaidām nekomentēja, kurš no Rīgas domes deputātiem varētu kandidēt uz mēra amatu, ja Ušakovu ievēlēs EP.

Runājot par partijas vadību, Urbanovičs norādīja, ka pats uz priekšsēdētāja amatu kandidēt neplāno. Ja partijas vadība tiktu mainīta, tad šis amats būtu jāieņem kādam no jaunajiem politiķiem, piemēram, atbilstošs kandidāts varētu būt Vjačeslavs Dombrovskis, uzskata Urbanovičs.

Kā ziņots, partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija nolēmusi aicināt iekļaut "Saskaņas" EP vēlēšanu sarakstā Rīgas mēru Ušakovu un bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR).

Iepriekš "Saskaņas" valde kā saraksta līderi EP vēlēšanās bija izvirzījusi Saeimas deputātu Dombrovski.

EP vēlēšanas notiks maijā, bet "Saskaņas" kongress 8.jūnijā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu