Ķuzis: Valsts policijā gaidāmas strukturālas izmaiņas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ints Ķuzis
Ints Ķuzis Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Valsts policijā (VP) ir gaidāmas strukturālas izmaiņas, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš stāstīja, ka pēdējās strukturālās izmaiņas VP piedzīvojusi 2009.gadā. Patlaban ir jāizvērtē, vai policijas funkcijas un darba organizācija atbilst reālajām prasībām, norādīja policijas priekšnieks.

Šis process jau esot sākts, turklāt pērn jau esot veikts izvērtējums. Pēc Ķuža teiktā, apzinātas daudzas lietas, ko policija varētu darīt, nedarīt un varbūt arī deleģēt citiem.

Viņš uzsvēra, ka policijas darbs ir "viens liels process", tāpēc kaut kā "raušana ārā no konteksta un virzīšana citādāk" var traucēt citus procesus. "Jautājums ir par to, ka vajadzīga kompleksa pieeja," viņš norādīja.

Pēc Ķuža teiktā, jārunā arī par to, vai tas policistu skaits, kas VP ir pēc štata, ir vajadzīgs.

Pēc viņa teiktā, tiek spriests arī, piemēram, par iekšējās kontroles uzlabošanu, izmeklēšanas kvalitāti un tiešo vadītāju atbildību.

Policijas priekšnieks atzina, ka visi iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) dotie uzdevumi ir skaidri saprotami, mērķtiecīgi un vajadzīgi.

Kā ziņots, Ģirģens trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja, ka varētu nomanīt VP vadību, ja netiks izpildīti dotie uzdevumi.

Jau iepriekš Ģirģens intervijā medijos stāstīja, ka Ķuzim devis uzdevumu pārskatīt personāla sastāvu, kā risināt atalgojuma jautājumu, kā darbam policijā piesaistīt jaunus cilvēkus un kā palielināt noziedzīgu nodarījumu atklāšanas procentu.

Tāpēc trešdien uz jautājumu, vai VP uzdevumu neizpildes gadījumā varētu tikt nomainīta vadība, ministrs atbildēja, ka, lai nomainītu VP priekšnieku, ir jābūt kādiem konkrētiem apstākļiem, piemēram, priekšnieks nekontrolē dienesta darbu vai pieļāvis kādu likumpārkāpumu.

Tomēr viņš arī piebilda, ka situācijā, ja netiks veikti uzlabojumi sistēmā, tiks ignorēti iedzīvotāju iesniegumi, neuzlabosies izmeklēšanas darbs, tad varētu tikt izskatīts jautājums par izmaiņām policijas vadībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu