Valstij ir svarīgas gan lielās, gan mazās zemnieku saimniecības, uzsver ministrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valstij ir svarīgas gan lielās, gan mazās zemnieku saimniecības, intervijā aģentūrai LETA atzina zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

"Ikviena saimniecība ir kāda uzņēmēja darbs un lolojums, kas sniedz ieguvumu Latvijas tautsaimniecībai. Tā ir vietējā produkcija, uzņēmējdarbība - tātad darbvietas un nodokļi, teritorijas attīstīšana, degradēto teritoriju atjaunošana utt. Tā ir dzīvība un rosība reģionos. Tādēļ nebūtu korekti nodalīt "lielos" un "mazos", jo katrs no tiem ir svarīgs," sacīja Gerhards.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir būtiski veidot vispusīgus un iekļaujošus atbalsta mehānismus, kas strādās Latvijas saimniecību labā neatkarīgi no tā, cik liela vai maza ir saimniecība, neatkarīgi no tā, kādus produktus saimniecība ražo. "Atbalstam ir jābūt iespējami vienlīdzīgam un iekļaujošam, lai lielie uzņēmēji nebūtu nostādīti labākā lomā kā mazie. Ikviens uzņēmējs Latvijas valstij ir vērtīgs," uzsvēra zemkopības ministrs.

Uz jautājumu, kāds ir bioloģiskās lauksaimniecības attīstības potenciāls Latvijā, zemkopības ministrs norādīja, ka tas ir jāskata kontekstā ar pārējām nozarēm, tostarp augļkopības, dārzkopības un citām. "Ir jāveicina atbalsts bioloģiskai un ekoloģiski tīrai lauksaimniecībai - jāņem vērā, ka šāda veida lauksaimniecībai ir nepieciešami lielāki resursi, jo risinājumi gluži vienkārši ir dārgāki. Te mēs varam runāt par augstāku produktu kvalitāti, līdztekus tam nāk arī dārgākas uzņēmējdarbības izmaksas, kā arī pašu gala produktu cenas," sacīja Gerhards.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka galvenais uzdevums ir censties panākt maksimālu efektu bioloģiskās lauksaimniecības veicināšanai, nesamazinot atbalsta apmēru citām nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu