"Vingruma" Elīna: Kā es sāku mācīties staigāt pareizi!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Šoreiz ierastais pirmdienas TRX treniņš ir nedaudz citādāks. Visu nodarbību pavadām ar vingrojumiem tikai uz TRX, un izrādās, ka arī pēc vairāku mēnešu trenēšanās var atklāt jaunus muskuļus! 

Vecas traumas dēļ vienmēr esmu saudzējusi gan traumēto kreiso potīti, gan pati sevi, tāpēc daži vingrojumi ir liels izaicinājums. Taču šonedēļ secinu, ka viss ir vismaz vienu reizi jāizmēģina. Pēc treniņa trīc kājas, taču dienas gaitās dodos ar gandarījumu par paveikto.

Foto: Privātais arhīvs

Trenerīte Inese iesaka aprunāties ar Vingruma kluba treneri Elīnu par to, kā pareizi stiprināt traumēto potīti. Otrdien tiekamies ar trenerīti Elīnu, lai saprastu, ko varu darīt, lai atvieglotu ne tikai treniņus, bet arī savu dzīvi. Lai arī šobrīd pēc treniņiem jūtos labi, ir vingrojumi, kas prasa lielu piepūli vai kurus nespēju veikt pilnvērtīgi.

Jau 20 gadus cenšos sadzīvot ar bērnībā gūtu traumu. Sešu gadu vecumā, aizķeroties aiz krēsla, it kā izmežģīju saites. Kopā ar iedzimtu kreisās puses muskuļu vājumu un plakano pēdu šī it kā nelielā trauma nekad līdz galam nepazūd.

Mana kreisā potīte šobrīd ne tikai ir iešķiebusies uz iekšu, bet pie palielinātas slodzes veidojas pampums un iekaisums. Par spīti tam, ka šo 20 gadu laikā esmu bijusi pie vairākiem ārstiem un fizioterapeitiem, reālu uzlabojumu vai derīgu padomu ir bijis maz. Kā izrādās, arī sākotnējā “diagnoze” ir nepareiza: patiesībā ir veidojies kaula atrāvums, kas ir nepareizi sadzijis. Pie šā brīža problēmām gan vairāk esmu vainojama es pati nekā nepareizi sadzijušais kaula atrāvums, jo pusaudžu gados mammu neklausīju, līdz ar to vingrinājumi muskuļu stiprināšanai tika veikti pavirši.

Taču trenere Elīna pēc kārtīgas potītes un tās rentgenu apskates iedrošina, ka situāciju pavisam noteikti var uzlabot! Protams, ar lielu darbu un teipošanas palīdzību.

Ceturtdienas vakarā sāku mācīties staigāt pareizi. Lai arī cik muļķīgi tas pirmajā momentā šķiet, pēc potītes teipošanas ir tiešām jāpiedomā pie katra soļa, ko speru. Apavos ir vairāk vietas, sāk strādāt muskuļi, kas ir pieraduši ikdienā atpūsties, un daži vingrojumi ir jāmācās no jauna. Arī sestdienas treniņš ir jauns izaicinājums, jo līdzsvara izjūta ir mainījusies. Sāku pamazām saprast, ka tiešām, kā trenere Elīna teica, esmu visu šo laiku staigājusi uz saitēm ar pārtaisniem ceļiem, kompensējot kreisās potītes darbu ar nepareiziem muskuļiem un pārpūlot arī labo kāju.

Foto: Privātais arhīvs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu