"Swedbank" Zviedrijā liegusi saviem darbiniekiem sūtīt anonīmus ziņojumus žurnālistiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

"Swedbank" liegusi saviem darbiniekiem iespēju sūtīt anonīmus ziņojumus uz Zviedrijas televīziju "SVT" ar īpašas mājaslapas palīdzību. Kā skaidrojusi banka, šādi tā rūpējas par savu klientu datu aizsardzību, pirmdien vēsta Zviedrijas TV. 

"Swedbank" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Gabriels Franks Rodo apstiprināja, ka bankas darbiniekiem darba laikā vairs nav iespējas doties uz SVT un citām mājaslapām, lai nosūtītu anonīmus ziņojumus. Bloķētas ir vairākas mājaslapas.

Pēc Rodo vārdiem, šāda bankas rīcība bija nepieciešama drošības apsvērumu dēļ, kā arī, lai saglabātu bankas noslēpumus un ievērotu Vispārējo personas datu aizsardzības regulu. Bloķēts esot arī tulkošanas rīks "Google Translate". 

Pēc raidījuma "Uppdrag Granskning" žurnālista, kurš nodarbojas ar naudas atmazgāšanas lietu, vārdiem, "Swedbank" vadība ir sākusi slēpt pēdas.

"Man liekas, ka "Swedbank" vadība cenšas aizbāzt mutes saviem darbiniekiem, atsaucoties uz kaut kādiem noslēpumiem," teica žurnālists. 

Tāpat SVT žurnālisti publicējuši pētījuma rezultātus, kuri atklāj, kā caur "Swedbank" Baltijas filiālēm īstenota aizdomīga naudas plūsma 5,8 miljardu dolāru apmērā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu