"Vingruma maratona 2019" mēneša rezultāti: tie priecē!

Mentors Normunds Rozenšteins
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vingruma klubs

Atbildīgi ziņoju, ka visi maratonisti ir ierindā un ir apraduši ar šoku, kad viss jāpārkārto pārmaiņām. Kalorijas, ēdienreizes, treniņi, laiks, kas jāatrod, šaubas, muskuļu sāpes un tad vēl reizumis pat izsalkums... Ko tik šajā mēnesī viņiem visu nav nācies apgūt un pieciest! Bet panākumi priecē!

Možs gars, zaudēti kilogrami un iegūti centimetri slaidākai garderobei.

Inga mēneša laikā ir zaudējusi 6,7 kg, no 112 uz 105 kg. Viduklis – 6 cm, stilbi – 4 cm, augšdelmi – 2 cm, un tā tālāk...

Ieva – 6,4 kg, no 121 uz 115 kg. Viduklis – 11 cm, stilbi – 4 cm, augšdelmi – 3 cm.

Elīna – 3,8 kg, no 96 uz 92 kg. Viduklis – 6 cm, augšdelmi - 3 cm.

Līva – 2,1 kg, no 87 uz 85 kg. Viduklis – 4 cm.

Dāvis – 1,3 kg, no 77 uz 75 kg, Puisis sevi nežēlo... savus mērķus sasniegs.

Visiem - tā turpināt!

>> LASI VISU DALĪBNIEKU BLOGUS TE!

Vēl skaidrojums par iepriekšējiem rezultātiem.

Zaudēto kilogramu daudzums pirmajās divās nedēļās dažos komentētājos raisīja neticību. Matemātiski neesot iespējams zaudēt 6 kilogramus tauku tik īsā laikā. Tad ir jāvieš skaidrība!

Ievas svars, sākot maratonu, bija 121 kilograms. Viņas pamata vielmaiņa (tas, cik organisms sadedzina kaloriju miera stāvoklī) bija 2100 Kcal. Salīdzinājumam, sievietei uz 60 kilogramiem pamata vielmaiņa būs ap 1200 Kcal. Tāda ir patērēto kaloriju atšķirība miera stāvoklī, bet, ja salīdzināsim patērēto kaloriju daudzumu, minot pedāļus mērenā tempā uz trenažiera, tad stundas laikā Ievas kaloriju patēriņš tuvosies jau 1000 Kcal rādītājam, kamēr slaidā meitene patērēs tikai ap 400 – 500 Kcal. Tas pats ar vielmaiņas paātrināšanos pēc spēka treniņiem, kuri, pareizi veikti, paātrina vielmaiņu, un tauki deg, kamēr mēs guļam. Ir pierādīts, ka vielmaiņas ātrums pieaug pat par 15%. Ievas gadījumā tās būs papildu 300 Kcal.

Šie faktori Ievai summā ļauj sadedzināt tik daudz kaloriju diennaktī kā divām slaidām dāmām kopā.

Par muskuļu pieaugumu arī bija jautājumi. Tad lūk - dāmām muskuļu pieaugums, sākot treniņus, veidojas, muskuļu audiem uzņemot ūdeni un vienkārši piebriestot, ne kā sportistiem - uzaudzējot jaunas muskuļu šķiedras. Dāmu muskuļi drīz atslābst no šoka, kad ķermenis pierod pie slodzēm un muskuļi ieņem savu vietu.

Normunds Rozenšteins,

Vingruma maratona mentors

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu