ASV varasiestādes sāk izmeklēšanu pret "Swedbank" (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV Finanšu departaments Ņujorkā sācis izmeklēšanu pret Zviedrijas banku “Swedbank”, vēsta Zviedrijas sabiedriskais medijs SVT. Izmeklēšana uzsākta aizdomās par maldinošas informācijas sniegšanu akcionāriem un atbildīgajām institūcijām par bankas iesaisti naudas atmazgāšanā.

SVT rīcībā nokļuvusi informācija, ka “Swedbank” vadība nav informējusi ASV varasiestādes par aizdomīgiem klientiem un viņu veiktiem darījumiem.

Laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam ASV varasiestādes lūdza “Swedbank” atklāt detalizētu informāciju par bankas klientiem, kuri ir saistīti ar Panamas juridisko uzņēmumu “Mossack Fonseca”, kas kļuva plaši pazīstams pēc tā dēvēto “Panamas dokumentu” skandāla.

“Ņemot vērā pārskatus, ko esam iepriekš saņēmuši no “Swedbank”, bankas sniegtās atbildes ir nepilnīgas, un tajās nav informācijas par klientiem piederošajiem kontiem, kas saistīti ar “Mossack Fonseca”,” teikts ASV Finanšu departamenta Ņujorkā ziņojumā.

Republikāņu senators Rodžers Vikers Zviedrijas Televīzijai sacīja, ka “ja banka tiešām ir melojusi ASV varasiestādēm, tad tas ir ļoti nopietns noziegums”.

Iepriekš vēstīts, ka Zviedrijas policija trešdien saistībā ar izmeklēšanu par iespējamu nelikumīgu informācijas sniegšanu akcionāriem veica kratīšanu "Swedbank" galvenajā mītnē Stokholmā.

Tā norādījusi, ka kratīšana tika veikta saistībā ar izmeklēšanu, kuras nolūks ir noskaidrot, vai Zviedrijas "Swedbank" 15 lielākie akcionāri nelikumīgi saņēmuši informāciju par "Swedbank" iespējamo saistību ar Dānijas bankas "Danske Bank" naudas atmazgāšanas skandālu, pirms par to ziņoja Zviedrijas sabiedriskā televīzija.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu