“Kleitu stāsti”: Marikas Ģedertes kleitu noslēpumi (2)

4. sērija
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rubrikā “Kleitu stāsti” ar prieku atklājam mūsu trešās sērijas personību, kura iepazīstinās ar trīs kleitām, kas tā vai citādi ir īpaši mīļas vai nozīmīgas viņas dzīvē. Dosim vārdu sievišķīgajai skaistumkopšanas nozares uzņēmējai, Latvijas Blondīņu asociācijas izveidotājai un "Mrs Universe 2008" titula ieguvējai Marikai Ģedertei. Uzzini karalienes kleitas īpašo stāstu un to, kāpēc Marika aizvien domā, ka no rozā krāsas nevajag izaugt!

PIEDALIES KONKURSĀ un laimē modernu un noderīgu gludināmo dēli no Leifheit Latvia!

SKATIES kleitu stāstu video!

Pirms Marika mūs iepazīstinās ar savām kleitām, lūgsim viešņu pabeigt iesāktos teikumus par rubrikas galvenajām varonēm - kleitām. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Marika pabeidz teikumus par kleitām

Pirmā kleita pasaulē radās... mamutu laikos, kad pēc medībām no lielās ādas paliek pāri materiāls. Domāju, sievietes bija pietiekami radošas, lai izdomātu, ko ar to iesākt. 

Visskaistākā kleita, manuprāt, ir... katra sieviete no bērnības jau izsapņo savu princešu sapni, un man tā ir ļoti kupla rozā tilla vasaras kleitiņa. Katras meitenes pirmā princešu kleita.

Sieviete bez kleitas ir... kā sieviete, kas pazaudējusi sievišķību.

Kleita mums dod papildu noslēpumu, kas sievietei ir vajadzīgs. Sieviete bez kleitas nav nekas...

Kleita, kuru vīrietis atteiktos sievietei novilkt... ar simts piecdesmit podziņām vai āķīšiem no augšas līdz apakšai, kaut gan... dažiem tas varētu būt papildu stimuls un viņu vairāk "uzvilkt"...

Es mīlu kleitas, jo... es jūtos sievišķīgāka. Katrai kleitai ir savs stāsts un savs audums kā vecām grāmatām savas sižets. 

TRĪS KLEITAS. TRĪS STĀSTI UN NOSLĒPUMI

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 1: “Karaliene” 

Vecums - 11 gadi

"Kleita mani atrada Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, kurp tobrīd biju devusies atpūsties. Tad jau zināju, ka man drīz jābrauc uz pasaules skaistumkonkursu (red. "Mrs Universe 2008", lai pārstāvētu Latviju) un būs vajadzīga kleita savam skatuves tēlam. Un, ieraugot šo kleitu, tā mani uzrunāja.

Uzrunāja par spīti tam, ka šī nav mana krāsa, tagad es apģērbu nekad šādā krāsā neizvēlētos. Es kleitu uzvilku, un tā man derēja kā uzlieta. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: No personīgā arhīva

Man ļoti patika kleitas garā aste, kas nozīmē - turieties no manis pa gabalu, jo nāk Marika ar savu kleitu!

Negribu teikt, ka tikai kleita man atnesa uzvaru, bet domāju, ka baltiešu izcelsmes blondīne Austrumu stilistikas kleitā bija pamanāma. Kleita ir mīļa, es diez vai no tās atvadīšos.

Reiz jau mēģināju atdot, bet kādā mistiskā kārtā tā atgriezās pie manis atpakaļ."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 2: “Go Blonde”

Vecums - 7 gadi

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Pēc uzvaras Sofijā "Mrs Universe 2008" konkursā man iesākās jauns dzīves posms, kas saistīts ar Blondīņu asociāciju. Atceros, kā tas sākās, - kad biju konkursā, pie manis pienāca viena blondīne un uzaicināja piedalīties blondīņu gājienā, kas notika Bulgārijā, Sofijā. Es piekritu un piedalījos starp 25 blondīnēm, ko bildēja 100 fotogrāfi. Tad man radās ideja, ka arī es varu Latvijā uzrīkot blondīņu parādi ar 250 dāmām vismaz. Atgriezos mājās un nodibināju Blondīņu asociāciju.

Protams, mēs domājām par zīmolu, par mūsu misiju un mērķi, un tad manā dzīvē ienāca rozā krāsa. 

Foto: No personīgā arhīva

Kleita man ir ļoti mīļa un dara mani sievišķīgu. Kleita, kas pieņem pat dzeltenas augstpapēžu kurpes.

Jā, un kleitas aizmugurē ir arī spožs rāvējslēdzējs, kas vieš cerības, ka vīrietis gribēs to kleitu novilkt. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Esmu par vienkāršiem siluetiem, bet par krāsām, kas mani arī raksturo.

Stilisti ir teikuši, ka viņiem nav saprotama mana krāsu izjūta, bet es to protu izturēt līdz galam - spēju kombinēt nesakombinējamas lietas un, domāju, tas arī mani atšķir.

Blondā ēra beidzās 2014. gadā, bet rozā fuksijas krāsa pie manis šogad ir atgriezusies ar dubultu joni, arī somiņās un aksesuāros."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kleita Nr. 3: “Peoniju kleita"

Vecums - 1 gads

Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Trešā mana draudzene ir tapusi pagājušajā vasarā. Tas bija laiks, kad zied peonijas,  mani mīļākie ziedi. Kleitai ir savs izcelsmes stāsts - pirms tam Itālijā kādā parastā veikalā nopirku šāda paša šuvuma melnu, askētisku kleitu, kas man bija ļoti ērta - uzvelku botas un skrienu. Un tad nodomāju: ja man tas modelis tik ļoti patīk, kāpēc neuzšūt vēl vienu?

Foto: No personīgā arhīva
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad ieraudzīju šo skaisto audumu, man uzreiz bija skaidrs, ka vēlos šādu kleitu! 

Svarīgi ir, ko konkrētā kleita dara ar tās nēsātāju, nevis kāda ir pati kleita. Šī kleita man dod ne tikai sportiskumu, jo ideālā kombinācija ir pie šīs kleitas baltas botiņas, bet arī brīvību un vieglumu. Kleita, kas liek justies  20 gadus jaunākai...

Foto: Jānis Škapars/TVNET

VAIRĀK SKATIES GALERIJĀ! 

“Kleitu stāsti”: Rēzijas Kalniņas kleitu noslēpumi

“Kleitu stāsti”: Kristīnes Zadovskas kleitu noslēpumi

“Kleitu stāsti”: Elitas Patmalnieces kleitu noslēpumi

PIEDALIES KONKURSĀ UN LAIMĒ!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu