"Boeing" samazinās 737 modeļu lidmašīnu ražošanas apjomu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" paziņojis, ka samazinās 737 modeļu lidmašīnu ražošanas apjomu, ņemot vērā nesen notikušās divas laineru "Boeing 737 MAX 8" katastrofas, kuru dēļ pasaulē apturēto šo lidaparātu izmantošana.

"Boeing" plāno no aprīļa vidus šo lidmašīnu ražošanas apjomu samazināt līdz 42 vienībām mēnesī, salīdzinot ar 52 vienībām mēnesī līdz šim.

Kompānija skaidro, ka šis ražošanas apjoma samazinājums ir īslaicīgs un neietekmēs nodarbināto cilvēku skaitu.

Tāpat uzņēmums norāda, ka izveidojis konsultatīvo komisiju, lai pārskatītu kompānijas politikas attiecībā uz lidmašīnu izstrādi un ražošanu.

"Boeing" turpinājis 737 modeļu lidmašīnu ražošanu arī pēc 10.marta, kad avarēja Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" laineris "Boeing 737 MAX 8", atņemot 157 cilvēku dzīvības. Taču uzņēmums nespēj piegādāt šīs lidmašīnas klientiem, un šie traucējumi, visticamāk, iedragās kompānijas ienākumus.

"Ethiopian Airlines" lidmašīnas avārija bija otrā "Boeing 737 MAX 8" katastrofa pēdējos piecos mēnešos. Pagājušā gada oktobrī Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8" iegāzās Javas jūrā neilgi pēc pacelšanās no galvaspilsētas Džakartas. Aviokatastrofā gāja bojā visi 189 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu