Koalīcija atbalsta ierobežojumu noteikšanu, ka deputāti un ministri par amata ieņemšanu biedrībā nevarēs saņemt atalgojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāti Juris Jurašs un Juta Strīķe Saeimas sēdes laikā.
Saeimas deputāti Juris Jurašs un Juta Strīķe Saeimas sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcija atbalsta ierobežojumu noteikšanu, ka Saeimas deputāti un ministri par amata ieņemšanu biedrībā nevarēs saņemt atalgojumu, informēja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs un Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītāja Juta Strīķe.

Zakatistovs gan norādīja, ka piedāvāts izmaiņas jāskata plašākā kontekstā ar nepieciešamo regulējumu lobēšanas jomas sakārtošanai.

Abas partijas rosinājušas attiecīgu grozījumu pieņemšanu, lai amatu savienošana neradītu interešu konfliktu, jo biedrībai vai nodibinājumam var būt arī saimnieciski un citi mērķi, kas var ietekmēt valsts amatpersonas pienākumu veikšanu.

JKP un "KPV LV" ieskatā attiecīgās izmaiņas paaugstinātu sabiedrības zemo uzticību deputāta amatam, kā arī celtu Saeimas prestižu.

Grozījumi attiektos uz Saeimas deputātiem, Ministru prezidentu, Ministru prezidenta biedriem, ministriem, īpašu uzdevumu ministriem un parlamentārajiem sekretāriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu