Valdība atbalsta Pasaules Pasta savienības prasību atcelt trauslu priekšmetu saņemšanu pastā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) likumprojektu par Pasaules Pasta konvencijas papildprotokolu, kurā noteiktas Pasaules Pasta savienības konstitūcijas izstrādātās prasības starptautiskos pasta sūtījumos.

Likumprojektā noteikts, ka līdz ar jaunajām Pasaules Pasta savienības prasībām, starptautisko pasta sūtījumos vairs nebūs iespējams izmantot "trauslas pakas" pakalpojumu.

Kopumā Pasaules Pasta savienībā ir 192 dalībvalstis, tostarp arī Latvija. Savienības mērķis ir veicināt starptautiskas sadarbības attīstību, iespēju robežās sniegt dalībvalstīm vajadzīgo tehnisko atbalstu pasta jautājumos, pildīt konsultatīvas, saskarsmes un starpniecības funkcijas, izdot noteikumus starptautiskā pasta apmaiņai, kā arī rekomendācijas un vadlīnijas, kas palīdz nodrošināt plašu mūsdienu produktu un pakalpojumu tīklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu